Societat 22/03/2019

Calvó rep els estudiants del 'Friday For Future'

La ministra els ha explicat les mesures mediambientals del Govern

Ara Andorra
2 min
Silvia Calvó, ministra en funcions de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, rep a un dels estudiants que forma part del moviment per a la defensa del medi ambient, 'Friday For Future'. / M. R. F.

Andorra la VellaLa ministra en funcions de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha rebut aquest divendres a la tarda els representants del moviment d'estudiants per a la defensa del medi ambient, 'Friday For Future'. Calvó ha celebrat la iniciativa, ha felicitat els impulsors,ha valorat de manera molt positiva la importància de la implicació dels joves en els aspectes mediambientals i ha augurat impulsar mecanismes per integrar les opinions d'aquests joves en les polítiques mediambientals i de canvi climàtic.

Durant la reunió mantinguda a l'edifici del Govern, la ministra en funcions, acompanyada del director de Medi Ambient, Marc Rossell, i el director de l'Oficina del Canvi Climàtic, Carles Miquel, han explicat als joves el compromís internacional adquirit per Andorra en la lluita contra el canvi climàtic. D'aquesta manera, s'ha tractat la participació del Principat en les negociacions de l'acord de París el 2015, així com en totes les cimeres internacionals sobre canvi climàtic, com Andorra va ser dels deu primers països del món a presentar les Contribucions Nacionals Voluntàries prèvies a l'acord de París, així com l'activitat mantinguda davant dels experts internacionals amb els informes sobre les accions previstes per lluitar contra el canvi climàtic.

Els joves han estat informats dels diferents esdeveniments d'alt nivell que ha liderat el Principat internacionalment per tractar aspectes relatius als efectes del canvi climàtic en zones de muntanya. També se'ls ha explicat la implicació activa en el marc de l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic. En l'àmbit de l'acció internacional, la ministra Calvó ha informat als joves estudiants, que dins del calendari de la Secretaria Pro Tempore que ostenta Andorra per organitzar la Cimera Iberoamericana, s'ha inclòs la reunió de la Xarxa Iberoamericana d'Oficines del Canvi Climàtic que se celebrarà la pròxima tardor.

Pel que fa a les polítiques de defensa del medi ambient i la sostenibilitat, Calvó ha relatat als joves les accions dutes a terme durant els darrers anys i més concretament el canvi legislatiu que s'ha implementat amb la Llei d'impuls de la transició energètica i del canvi climàtic, que fixa els objectius d'assoliment marcats internacionalment. Calvó, Rossell i Miquel han animat als joves perquè donin continuïtat a aquest moviment i s'impliquin en altres accions reivindicatives per a la defensa del medi ambient. 'Friday For Future' és un moviment internacional iniciat per l'activista adolescent sueca Greta Thunberg, que mobilitza uns 100.000 joves d'unes 270 ciutats cada divendres per demanar als diferents governs que actuïn contra el canvi climàtic.

stats