Societat 10/10/2018

Calvó i Moles treballen amb EDF la col·laboració per a la implantació d'energies renovables

Han presentat al president de la companyia el nou model energètic i els seus objectius

Ana
2 min
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; el director de FEDA, Albert Moles, i el president d'EDF, Jean-Bernard Lévy. / Fernando Pérez EFE

Andorra la VellaLa ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de FEDA, Sílvia Calvó, i el director general de FEDA, Albert Moles, s’han reunit aquest dimecres amb el president d’Électricité de France (EDF), Jean-Bernard Lévy, en el marc dels Electric Days, que se celebren a París. FEDA i el grup EDF mantenen una cooperació mútua des de fa 30 anys en diferents àmbits, i a més, el mes d’octubre del 2017 van signar un acord de col·laboració per enfortir les relacions concretament en l’àmbit de la transició energètica. Des d’aleshores, les dues companyies han treballat conjuntament en algunes iniciatives, ja que comparteixen l’objectiu d’assolir un nou model energètic més respectuós amb el medi ambient. Precisament la trobada que han mantingut ha servit per aprofundir en aquesta col·laboració per l'impuls de les energies netes.

En el marc de la cooperació establerta, aquest dimecres la ministra i presidenta de FEDA ha comentat amb el president d’EDF el nou model energètic d’Andorra previst en la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic i les instal·lacions previstes en el pla sectorial d’infraestructures energètiques. Calvó ha informat de l’objectiu d’incrementar la producció d’energia elèctrica nacional i de fer-ho fonamentalment amb fonts d’energia renovable, i ha exposat el marc legal favorable del país per afavorir la participació estrangera en projectes al país. Calvó ha recordat que FEDA està impulsant dos projectes de cogeneració i que ha de de "desenvolupar també projectes d'implantació d'energies renovables" i que, per tant, poder-se recolzar en una empresa amb els "coneixements" d'EDF el que permetrà és desenvolupar-los de manera "ràpida".

A més, en la reunió s’ha comentat la participació d’EDF en el grup de treball francoandorrà per definir un full de ruta de col·laboració entre Andorra i França en matèria de canvi climàtic.

El president d’EDF ha valorat de manera molt positiva les iniciatives i esforços d’Andorra en matèria de transició energètica, així com la implicació del Govern i de FEDA.

D’altra banda, la delegació andorrana ha aprofitat el desplaçament a París per reunir-se amb representants de la companyia General Electric a França. En aquesta trobada han pogut compartir punts de vista en relació amb la transformació digital i com pot ajudar a la transició energètica i al desenvolupament de les energies renovables. Calvó també ha destacat que la participació en els Electric Days, on es presenten diferents innovacions com les energies de baix carboni, poden ser "d'interès" també per a FEDA.

stats