Societat 01/08/2021

Campanya de comunicació per sensibilitzar sobre la tinença d’animals de companyia

ARA Andorra
1 min
Una dona amb dos gossos en una imatge d'arxiu.

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat aquesta setmana la licitació d'una nova campanya de sensibilització de la ciutadania en relació a la tinença responsable d'animals de companyia. La proposta d'impulsar una campanya és fruit del treball desenvolupat en col·laboració amb les associacions protectores d'animals. L'objectiu és impulsar una campanya de comunicació d'àmbit nacional per poder conscienciar a la ciutadania de les obligacions que comporta tenir una animal de companyia. Així, es vol enfocar la campanya a dos segments concrets de la població: els que es plantegen l'adquisició d'un animal de companyia i els que ja en tenen un.

En el primer dels casos es vol conscienciar sobre tots els paràmetres que cal tenir en compte per garantir el benestar de l'animal. Així caldrà incidir en l'entorn familiar, l'estatus econòmic, el tipus d'habitatge que es disposa i el tipus d'animal que es vol adquirir o adoptar. En el segon cas, es potenciarà una major convivència entre la ciutadania, recordant les normes bàsiques que cal seguir quan es té un animal de companyia.

La campanya permet complir amb els objectius establerts en la Llei de tinença i de protecció dels animals que té per objecte establir les normes per a la protecció dels animals, la tinença, el tracte, el maneig, el comerç i l'aprofitament dels animals domèstics i dels animals salvatges, tant si són de fauna autòctona, com de fauna no autòctona. El concurs públic és de caràcter nacional, amb procediment obert i modalitat ordinària i les empreses interessades tenen temps fins al proper 10 de setembre per presentar l'oferta.

stats