Societat 01/10/2020

Campanya contra l'ús del mòbil al volant

També se centrarà en la ITV i el cinturó

Ana
1 min
Un conductor fent servir el mòbil al volant / ARA

Escaldes-EngordanyEl Cos de Policia iniciarà, a partir de les 7 hores del 5 d'octubre i fins a les 19 hores del dia 25, una campanya adreçada a la identificació de conductors que no duen l'ITV en vigència, no porten el cinturó cordat o utilitzen el telèfon mòbil durant la conducció. En el primer cas, s'ha detectat que a conseqüència de l'envelliment del parc mòbil del Principat, molts conductors decideixen no presentar-se a les revisions obligatòries de l'ITV. Aquest fet repercuteix directament en la seguretat de les persones que utilitzen aquests vehicles i, de forma indirecta, en la seguretat de tots els altres usuaris que comparteixen les vies públiques amb aquests vehicles.

D'altra banda, vist que en l'actualitat les autoritats també constaten que encara hi ha usuaris de la via que ometen de forma intencionada l'obligació de cordar-se el cinturó de seguretat, un element de seguretat passiva que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d'accident, des del cos d'ordre també es considera que cal incidir en aquest tipus d'infracció.

Així mateix, cal tenir present que la utilització del telèfon mòbil durant la conducció continua sent una de les infraccions més freqüents al volant per part dels conductors. Per aquest motiu, aquest serà el tercer pilar sobre el qual es fonamentarà la campanya.

Amb tot plegat, els articles de la llei del Codi de Circulació que es tindran en compte per a la posada en marxa d'aquesta campanya serà circular sense el distintiu de l'ITV en vigència; circular sense disposar de la targeta de transport en vigència; no portar degudament cordat el cinturó de seguretat, i utilitzar els telèfons mòbils o similars durant la conducció.

stats