Societat 04/07/2021

Campanya de controls d'alcoholèmia i drogues, a partir de dilluns

ARA Andorra
2 min
Un control policial.

Andorra la VellaEl Cos de Policia comença a partir del dilluns 5 de juliol i fins al 8 d'agost, una nova campanya de controls d'alcohol i drogues. Tal com informen des del cos d'ordre es preveuen un seguit de controls, seguint la línia de campanyes temàtiques encaminades a la disminució de la sinistralitat a les carreteres, i amb la finalitat última de l'assoliment de l'objectiu marcat de la disminució dels accidents.

Els controls preventius d'alcoholèmia, informen, segueixen el pla d'actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.

Tal com preveu el Codi de circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre dels 0,2 grams d'alcohol per litre de sang en els conductors professionals i de 0,5 per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, es recorda que fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i superior a 0,8 g/l per als no professionals.

Així, se sancionarà per la via administrativa els conductors professionals amb una taxa d'alcoholèmia de 0,2 g/l a 0,5 g/l; els no professionals amb una taxa d'alcoholèmia de 0,5 g/l a 0,8 g/l. A més, també es pot suspendre el permís de conduir per una durada màxima d'un mes, juntament amb una sanció imposada de 150,25 euros. Pel que fa als conductors sota la influència d'estupefaents, per via administrativa, també es pot suspendre el permís per una durada màxima de tres mesos, juntament amb una sanció de 601,01 euros.

D'altra banda, es detindrà els conductors professionals amb una taxa d'alcoholèmia superior a 0,5 g/l; els no professionals que donin més de 0,8 g/l; els conductors sota la influència d'estupefaents que creïn un perill concret per a la circulació i tots els que refusin sotmetre's a la prova d'alcoholèmia. Les conseqüències jurídiques d'aquestes infraccions per la via penal comporten per als conductors professionals la pena de presó fins a dos anys i privació del permís de conduir fins a quatre anys. El tribunal pot imposar, a més, la inhabilitació per a l'exercici de l'ofici o el càrrec fins a quatre anys. En el cas dels conductors no professionals la pena de presó pot ser de fins a un any o arrest, i privació del permís de conduir fins a tres anys. I en el cas de refús de sotmetre's a la prova de control d'alcoholèmia la pena de privació del permís de conduir pot ser de fins a tres anys, i fins a quatre anys per als conductors professionals.

stats