Societat 08/10/2021

La campanya de vacunació contra la grip estacional s'iniciarà el 18 d'octubre

Enguany s'han adquirit 9.000 dosis, 400 més que l'any passat

ANA
2 min
Una infermera es posa una dosis de vacuna de la grip.

Andorra la VellaEl Govern informa que la campanya de vacunació anual contra la grip estacional s'iniciarà el 18 d'octubre. Tot i que es recomana que la vacuna s'administri durant les primeres setmanes, sobretot a la gent gran, la campanya s'allarga fins a final d'any. L'objectiu d'aquesta campanya és disminuir la morbimortalitat en els grups de risc. Enguany s'han adquirit 9.000 dosis –l'any passat van administrar-se'n 8.601, més de la meitat d'aquestes a majors de 65 anys–.

Precisament, per tal de rebre l'administració de la vacuna els majors de 65 anys han de demanar hora al Centre d'Atenció Primària i no fa falta que duguin cap prescripció. La resta de persones considerades de risc poden demanar la recepta al seu metge referent i aquest ho farà constar a la història clínica compartida, perquè no sigui necessari haver de recollir cap paper. Un cop demanada la recepta, el procediment és el mateix: demanar hora al CAP per tal de ser vacunat.

Finalment, les persones que no formen cap d'un grup de risc, però volen rebre la vacuna, han de posar-se en contacte amb el seu metge referent i adquirir la dosi a la farmàcia com s'ha fet anteriorment. Com és habitual, als qui treballen, viuen o estan ingressats a una residència o a l'hospital, la vacuna se'ls administrarà allí mateix. A més, les autoritats sanitàries organitzaran una operativa específica per administrar la vacuna als treballadors de serveis comunitaris essencials i als interns i treballadors del Centre Penitenciari.

La vacuna és gratuïta per als grups d'alt risc de patir complicacions relacionades amb la grip. Enguany s'ha afegit a les casuístiques habituals el fet d'haver requerit ingrés hospitalari per la Covid-19. Des del ministeri de Salut també s'indica que la vacuna es pot rebre sense respectar cap interval de temps respecte a l'administració del vaccí contra la Covid-19.

Grups considerats de risc

Són grups considerats de risc les persones de més de 65 anys, ja que es considera un col·lectiu prioritari especialment donada la situació de la pandèmia; les persones en residències sociosanitàries o institucionalitzades; les persones amb malalties que poden empitjorar a causa de la grip; les dones embarassades; les persones que poden transmetre la malaltia a individus d'alt risc; els treballadors de serveis comunitaris essencials; els interns i els treballadors del centre penitenciari, i les persones amb exposició laboral directa a aus domèstiques o salvatges i porcs.

stats