Societat 21/04/2021

Campanya de vacunació inclusiva per a les persones amb discapacitat

Durant la presentació del projecte el ministre de Salut ha defensat la feina feina durant la pandèmia a favor del col·lectiu

ANA
2 min
Un moment de l'acte en què ha pres part el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Andorra la VellaEl ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha participat aquest dimecres en la taula rodona de presentació de la campanya iberoamericana de vacunació inclusiva de les persones amb discapacitat. L’esdeveniment, que ha tingut lloc a Soldeu, s’inclou en l’agenda de la 27a Cimera Iberoamericana de caps d’estat i de govern.

La campanya forma part del Programa iberoamericà sobre els drets de les persones amb discapacitat (PID), que va ser aprovat durant la 26a Cimera Iberoamericana de Guatemala del 2018, té l’objectiu de contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitat en la vida política, econòmica i social. Entre els seus àmbits d’actuació ha pres rellevància el fet d’assegurar-los l’accés al sistema de salut i especialment, en el context de la pandèmia, l’accés garantit i no discriminatori a la informació, atenció i tractaments relatius a la Covid-19.

En la seva intervenció, Martínez Benazet ha destacat que el Govern ha estat “a prop de tots els ciutadans durant la pandèmia i amb tots ha tingut el mateix tracte, igual i sense discriminació”. El titular de Salut ha posat en relleu l’aposta per “una política comunicativa propera i molt potent amb la incorporació del llenguatge de signes”.

El ministre ha explicat que es va desplegar “una atenció telefònica a totes les persones amb discapacitat, contactant amb ells al seu domicili”. A més, el titular de Salut ha recordat que, al llarg del confinament, es van fer excepcions “per deixar sortir a les persones amb discapacitat psicosocial”.

A la taula rodona també han participat la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan; el vicepresident del grup social ONCE, Alberto Durán, i l’ambaixadora de Costa Rica a Andorra i Espanya, Ana Helena Chacón. Tots ells han compartit la rellevància del ProgramaiIberoamericà sobre els drets de les persones amb discapacitat.

stats