Societat 20/09/2019

Campanyes a favor i en contra de la compra del Prat Gran d'Encamp

L'acció dels detractors és la que, de moment, té més suport a 'Change.org'

Ara Andorra
2 min
Una imatge d''El Festejador' al Prat Gran d'Encamp. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl futur del Prat Gran d’Encamp ha generat una gran implicació entre els ciutadans de la parròquia, la qual cosa és visible a les xarxes socials. De fet, ciutadans que estan a favor i en contra de la compra de les parcel·les, per part del comú, per mantenir a l’actual ubicació aquest espai verd i d’esbarjo, han impulsat campanyes a la plataforma ‘Change.org’ per demanar signatures.

La recollida que sembla, de moment, tenir més partidaris és la que demana aturar la compra del Prat Gran i buscar alternatives. De fet, fins a aquest divendres ja s’hi han adherit més de 500 persones. En canvi, la petició perquè el comú compri el Prat Gran no arriba a les 200.

Cal destacar que els detractors de la compra posen en relleu que les parcel·les que el comú vol comprar, tres en concret, són “inundables i obagues” i és un espai, diuen, “on actualment mai hi ha ningú”. Es posa en relleu que la parcel·la on actualment hi ha el parc i el bar es voldria llogar amb una opció de compra i que el cost de tot plegat estaria al voltant dels 40 milions d’euros. Lamenten que el comú sembli voler fer la compra “sí o sí” “sense estudiar altres alternatives” i critiquen que “aquesta operació hipoteca les inversions futures”.

La campanya a favor de la compra destaca que s’és favorable a aquesta opció ja que el parc “no només és un pulmó d’Encamp” sinó que també és un espai del qual en gaudeixen moltes famílies del poble. En aquest sentit, es recorda que aquest parc acull no només aquells que hi passen les seves estones d’esbarjo sinó que, a més, és l’escenari de moltes de les activitats que es fan a Encamp. I en aquest sentit, apel·len al fet que “500 persones diàries” el fan servir.

stats