Societat 20/11/2018

42 campions i Dani Pedrosa

L'1 i 2 de desembre torna a Andorra la gala i l'assemblea de la FIM, amb la novetat d'un xou acrobàtic de motos

Ana
2 min
La presidenta de la Federació Motociclista d'Andorra, Natàlia Gallego; la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol; el ministre de Turisme, Francesc Camp, i el subdirector general de Banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes, presenten la Gala FIM 2018. / C. G. (ANA)

Escaldes-EngordanyEls millors motociclistes del 2018, un total de 42, seran a Andorra el cap de setmana de l'1 i 2 de desembre. Per segon any consecutiu, el Principat, i més concretament Andorra la Vella, acull l'assemblea general de la Federació Andorrana de Motociclisme (FIM), així com la gala que serveix per homenatjar a tots els campions de la temporada. La presidenta de la Federació Motociclista d'Andorra, Natàlia Gallego, ha confirmat l'assistència d'aquests 42 motociclistes per a la gala de diumenge al vespre (amb catifa vermella i 'photocall' inclòs), així com també del català Dani Pedrosa, que es retira aquest any de la competició i a qui la FIM li farà un homenatge.

A més, torna també l'acte de signatura d'autògrafs per part dels motoristes més estimats pel públic, el qual tindrà lloc diumenge de 15 a 17 hores al Park Hotel. Però a diferència de l'any passat, i després de l'allau de persones que es van congregar a l'acte i es van quedar sense signatura, s'ha decidit que sigui amb inscripció prèvia, la qual es tancarà quan s'arribi a les 500 persones, ha informat Gallego. A partir d'aquest dimecres es penjarà l'enllaç per poder apuntar-s'hi.

Pel que fa a la gala, comptarà amb la participació de 670 persones, el màxim que pot acollir el poliesportiu d'Andorra. Es retransmetrà en directe per Andorra Televisió.

D'altra banda, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha anunciat que, també el diumenge, tindrà lloc un "xou acrobàtic de motos" amb professionals, "el primer cop que es fa al país". Una manera, ha defensat, d'apropar la presència de FIM a la ciutadania i de "fer festa". Tindrà lloc a l'aparcament d'autobusos de davant del Govern.

Pel que fa a l'assemblea de la FIM, tindrà lloc dissabte i es covertirà en "l'esdeveniment més important d'Andorra de congressos", ha remarcat el ministre de Turisme, Francesc Camp. S'espera l'assistència de 600 participants de 113 federacions. Totes les actuals, ja que durant aquest acte s'escollirà nou president. Tot plegat, ho hem "d'aprofitar per mostrar al món que tenim capacitat organitzativa per fer grans esdeveniments", ha remarcat el ministre.

Per la seva part, el subdirector general de Banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes, ha confiat que Andorra pugui tornar a ser seu d'aquest esdeveniment d'aquí a uns anys: "espero que el nou president elegit s'enrecordi de nosaltres", ha manifestat. Gallego, però, ha reconegut que mínim caldrà esperar uns 8-10 anys perquè per davant hi ha grans capitals interessades.

stats