Societat 26/07/2019

Can Manel es trasllada a Cal Cintet de la plaça Príncep Benlloch

Carles Flinch mantindrà l'essència però innovarà en el local, i abandona el projecte que tenia amb el 'Purito' a una casa pairal d'Escaldes

Clara Garnica
3 min
Vista general de l'edifici de Cal Cintet, on anirà Can Manel. / ARA ANDORRA

Andorra la VellaFa quaranta anys que, des del carrer Mestre Xavier Plana d'Andorra la Vella, en zona antiga i elevada de la capital, Can Manel ofereix bona gastronomia a gent de fora i de dins del país. I ho seguirà fent, però en un nou emplaçament. Carles Flinch, reconegut xef del país (qui no el coneix dins les nostres fronteres?) ha decidit fer un pas endavant en el seu negoci i en la seva professió. Ha decidit traslladar-se una mica més a baix, i en una zona molt més de pas, al Centre Històric, i a prop del comú d'Andorra la Vella. Can Manel és emblemàtic, i se'n va a un edifici emblemàtic: Cal Cintet de plaça Príncep Benlloch.

La decisió ha estat molt meditada, ha explicat el mateix Flinch. Fa temps que el propietari de Cal Cintet li havia fet la proposta, però no ha estat fins a les darreres setmanes que s'ha acabat de decidir. Però la proposició era molt seductora: un local més cèntric, més gran i un projecte que li permet "consolidar la meva professió", ha defensat. La inauguració es farà el novembre del 2020, ja que ara Cal Cintet està en ple procés de restauració. És a dir, els romàntics de Can Manel encara tenen una mica més d'un any per seguir assaborint la seva carta a dalt de Ciutat de Valls.

Fins ara Can Manel tenia 12 taules i espai per a 45 comensals. A partir d'ara, tindrà espai per a una seixantena, a més de la terrassa, que estarà oberta tot l'any amb espai per a unes 25 persones més (per menjar-hi, de moment Flinch descarta l'opció de bar). També comptarà amb un menjador privat, espai que ara es trobava a faltar, ha reconegut Flinch, i que els comensals li demanaven. Amb tot, ha explicat que tampoc pretén fer una cosa molt gran, perquè vol poder seguir oferint "qualitat" i "bon servei" al client. En aquest sentit, ha volgut refermar que, malgrat el canvi, no vol que es perdi "l'essència" de Can Manel.

Ara bé, el nou local poc tindrà a veure amb l'actual. Totalment nou, s'intentarà "que cridi l'atenció". A la zona del centre, els clients menjaran a tocar d'una "cuina oberta" per poder veure en tot moment el procés d'elaboració i perquè "tinguin la sensació que hi són a dins". Cal sumar-hi també la pèrgola exterior, on s'hi instal·larà la terrassa.

Pel que fa a la proposta gastronòmica, de nou Flinch torna a fer servir la paraula "essència" per defensar que no vol canviar. De fet, l'equip de Can Manel serà el mateix, com a molt caldrà ampliar-lo. Però sí que ha exposat que Cal Cintet li obre noves possibilitats com, per exemple, poder oferir esmorzars de forquilla amb plats com bacallà, cap i pota o galta de porc. Tenint en compte la zona on es troba, al migdia oferirà un menú gastronòmic, però que no serà tant d'entaular-se, a un cost d'entre 20 i 30 euros. També té la intenció d'organitzar 'show cookings' i convidar a xefs de renom per dinamitzar la zona.

Amb tot, i malgrat aquest projecte ambiciós, Flinch ha volgut deixar clar que no es canvia per "dividir" o per "restar" a la competència. Tot al contrari, "vol sumar" al Centre Històric.

L'obertura del nou Can Manel afectarà el Papanico, restaurant ubicat en aquest local, per la part de darrere. Es quedarà sense l'actual pati però, a canvi, el propietari li ha ofert un espai similar al pis de dalt.

L'edifici de copropietat amb el 'Purito', a la venda

Un dels fets que ha allargat la decisió de Flinch des que se li va oferir l'històric edifici de Cal Cintet, que data de mitjans del segle XIX i que es restaura per fer-hi habitatge al pis superior i a l'àtic, era l'altre projecte amb el qual s'havia embarcat, conjuntament amb el seu amic i exciclista professional Joaquím 'Purito' Rodríguez. Fa poc més de dos anys van comprar una casa pairal al carrer de la Drecera, al nucli antic d'Engordany. La idea era traslladar-hi allà Can Manel, en un projecte igual d'ambiciós que Cal Cintet.

Finalment, ha explicat Flinch, aquesta aventura s'atura, de manera que posaran a la venda la Casa Pairal.

L'actual Can Manel busca predecessor

I, arribats al novembre del 2020, què passarà amb l'actual local de Can Manel? Hi ha tres opcions, explica Flinch: vendre'l, llogar-lo per a què s'hi instal·li un nou restaurant o oferir l'opció de lloguer però amb "alguna participació nostre". Per exemple, mantenint el nom de Can Manel.

El xef andorrà prefereix no pensar en una possible venda. "El que m'agradaria és que algun romàntic de la cuina pugui començar amb un projecte nou". Amb el toc de Can Manel o no, li és igual, "sempre que me'l cuidin". Per romàntic. Ell. Interessats, ja sabeu on heu de trucar.

stats