Societat 18/02/2022

Cande Moreno frega el top10 i aconsegueix el millor resultat femení en uns Jocs

Eduard Piera
1 min
Cande Moreno celebra la gesta aconseguida amb la delegació andorrana als Jocs.

Andorra la VellaA les portes del top 10. Així va acabar Cande Moreno la combinada que es va disputar durant la matinada d'ahir als Jocs Olímpics de Beijing. L'andorrana va acabar amb el 12è millor temps final després de realitzar el descens i l'eslàlom en un resultat que ja entra directament a la història de l'esport del Principat, ja que és el millor que s'ha aconseguit mai en categoria femenina en uns Jocs Olímpics.

Moreno va acabar el descens en 16a posició, un bon resultat tenint en compte que no és la seva especialitat. Però un eslàlom brillant, on va finalitzar 11a li va permetre pujar quatre posicions i situar-se molt a prop del top 10 amb un temps final de 2.34.34, a 8,67 segons de la guanyadora, que va ser la suïssa Michelle Gisin. La van acompanyar al podi la seva compatriota Wendy Holdener i la italiana Federica Brignone.

Les felicitacions per la gesta de Moreno li van arribar, essencialment, des de les xarxes socials. Tot i això, una de les més efusives va ser la de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, qui en un acte posterior a la cursa va lloar la feina de l'esquiadora, va celebrar el resultat i va afirmar que "estem orgullosos d'ella i estic segura que en el futur ens donarà grans alegries. Tenim un grup d'atletes molt jove que tenen un gran futur per endavant!".

stats