Societat 25/11/2017

El Canòlich Music Festival torna a ser un èxit

1.400 joves participen a la cinquena edició de l'esdeveniment, dedicat enguany al canvi climàtic

Ana
2 min
Un moment de la celebració eucarística oficiada per mossèn Chisvert i cantada per Gospel Viu, aquest dissabte a la tarda al recinte firal lauredià. / E. J. M. (ANA)

Sant Julià de LòriaUns 1.500 joves han participat en la cinquena edició del Canòlich Music, el festival de música cristiana que organitza el Bisbat d'Urgell amb la voluntat que els joves d'arreu tinguin un lloc de trobada, de reflexió i diversió. A l'esdeveniment hi han participat, sobretot, joves andorrans i catalans, tot i que també n'han vingut de València. Segons el delegat de Joventut del Bisbat d'Urgell, Lluís Plana, aquesta ha estat, de moment, "l'edició més reeixida".

El festival va començar aquest divendres a la nit amb l'actuació de L'Artista Convidat, el grup guanyador de la primera edició del certamen 'Dona't a conèixer', i el grup de rap LZ7, "que han estat magnífics", segons Plana, i ha continuat aquest dissabte amb una pregària amb el grup One, en què s'ha insistit en "el canvi climàtic, la relació de natura i Déu", que és el tema central del festival 2017. Després d'una nova edició del concurs de talents musicals 'Dona't a conèixer', els grups Sal 150, Assisi i Álvaro Fraile han participat en els tallers-testimoni, en què s'ha parlat "de tirar endavant tot i les dificultats, de la recerca de la felicitat, de la recerca de Déu", ha afegit Plana.

A la tarda, s'ha celebrat l'acte central del festival: la celebració eucarística amb música gospel, que ha omplert l'envelat de Sant Julià de Lòria. La missa, també amb referències a la natura i al canvi climàtic, ha estat oficiada per mossèn Chisvert, rector de la parròquia de Sant Julià de Lòria i impulsor i coordinador del festival. L'arquebisbe Vives no ha pogut assistir a la missa perquè es troba fora del Principat, però ha deixat un missatge enregistrat en vídeo per als assistents a l'eucaristia. La missa ha estat cantada per la formació Gospel Viu, que ha aportat música i color a l'ofici.

De fet, el Canòlich Music pretén ser "un lloc de trobada per als joves, i vincular-ho tot a través de la música, que és l'objectiu d'un festival de música cristiana", ha destacat un dels organitzadors de l'esdeveniment, Fito Tugues.

Per als joves assistents, el festival és una gran oportunitat per divertir-se durant el cap de setmana amb els amics, però també per reflexionar i apropar-se a la religió d'una altra manera, com han valorat dos estudiants procedents dels Maristes de Rubí, Èdgar Pujante i Tània Garreido. També és un valor afegit per a joves que es preparen per ser mestres de religió o treballar en una escola confessional, com la Judith Fernàndez, que ha participat com a voluntària i considera que el festival "cada vegada és millor".

La festa acaba amb l'actuació del DJ Andy Hunter, un fix ja per acomiadar el Canòlich Music, un festival plenament consolidat.

stats