Societat 18/06/2020

Canvis al calendari de la zona de baixes emissions de Barcelona

Ana
1 min
Canvis al calendari de la zona de baixes emissions de Barcelona

Andorra la VellaL'àrea metropolitana de Barcelona (AMB), els cinc ajuntaments metropolitans que integren la zona de baixes emissions (ZBE) i la Generalitat de Catalunya han acordat el nou calendari per seguir desplegant i reactivar la ZBE, que va quedar aturada temporalment per l'entrada en vigor de l'estat d'alarma a Espanya per la crisi sanitària de la Covid-19.

Així, el Govern mostra, a través d'una nota informativa, el nou calendari d'aquesta ZBE. Pel que fa als cotxes i motos la data de represa del règim sancionador serà el 15 de setembre quan estava prevista l'1 d'abril. Pel que fa a les furgonetes, camions i autobusos hi ha una moratòria i la data d'aplicació del règim sancionador que era l'1 de gener del 2021 es posposa. Per les furgonetes s'iniciarà l'1 d'abril del 2021, pels furgons, camions i autocars petits l'1 de juliol i pels autobusos i autocars destinats al transport col·lectiu serà l'1 de gener del 2022.

D'altra banda, també hi ha una ampliació de l'exempció de professionals amb rendes baixes, és a dir, una moratòria per a vehicles professionals. En aquest cas s'amplia tres mesos la moratòria, que estava prevista inicialment fins al 31 de desembre del 2020 i ara és fins al 31 de març del 2021. També s'amplien els requisits econòmics per sol·licitar l'autorització.

stats