Societat 07/10/2021

Un cap de setmana dedicat al vidre

Escaldes-Engordany acull entre el 14 i el 17 d'octubre les onzenes Jornades Arts del Vidre

M. F. (ANA)
2 min
Un dels artesans participants a les IX Jornades Arts del Vidre fent una demostració. / L. M. (ANA)

Escaldes-EngordanyEscaldes-Engordany torna a dedicar un cap de setmana a les arts del vidre. Així, entre el 14 i el 17 d'octubre la parròquia acull les onzenes Jornades Arts del Vidre, que se celebren des de fa 22 anys. Exposicions, demostracions de professionals, una xerrada o espectacles al carrer seran les propostes que el públic podrà gaudir en una proposta dedicada a "donar visibilitat a tècniques que van desapareixent" i que tenen poca presència, tal com ha manifestat la cap del departament de Cultura, Anna Garcia.

Cada dos anys aquestes jornades conviden un artista de renom i aquest any és Sofia Villamarín, una artista argentina que malgrat la seva joventut compta amb una dilatada experiència. Ella serà l'encarregada d'oferir un taller de grisalla al Taller tèxtil. Diumenge serà l'encarregada d'oferir la conferència 'La grisalla i la seva vigència en l'art contemporani'. Serà a les deu del matí al CAEE.

Dissabte i diumenge es podrà gaudir de demostracions interactives a la plaça Coprínceps. Així, hi haurà les propostes de Ferran Collado sobre bufat de vidre; la demostració del vitraller Xavier Asensio i una demostració de confecció i decoració de boles de Nadal a càrrec d'Ana Llavador. Aquests tallers es faran de dotze del migdia a dues de la tarda i també n'hi haurà el dissabte a la tarda, entre les quatre i dos quarts de set i el diumenge, de dos quarts de dotze del matí a dos quarts de dues del migdia.

Al llarg del cap de setmana també es podrà gaudir d'un espectacle de carrer que ha creat especialment l'artista Lluís Casahuga. Garcia ha destacat que és el primer espectacle creat al voltant del vidre per un artista del país. Es podrà veure a la plaça Coprínceps dissabte a la una del migdia i a les cinc de la tarda. Diumenge, l'espectacle tindrà lloc a la una del migdia.

Dissabte a la tarda, a les sis i a dos quarts de vuit, es podrà gaudir de la proposta 'Vidre i cuina, el doble significat dels utensilis de cuina', una proposta en què el públic podrà veure com el vidre inspira xefs de la parròquia.

Paral·lelament es podran visitar, al CAEE, la mostra dels treballs dels alumnes del Taller tèxtil i de vidre, que es pot veure fins al dia 23, i l'exposició dels artistes vitrallers, que arrenca el 16 d'octubre i acaba el 5 de novembre. A aquesta darrera mostra es podran veure treballs d'artistes com Esther Aliu, Lara Fluxà, Natalia Fürts, Clotilde Gontel, Sofia Plana, Pròsper Riba, Mayte Estévez i Carlos Fernández.

El conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, ha posat en relleu que "després de l'exposició de Toulouse Lautrec canviem el xip" i s'ofereix una mostra sobre el vidre i a més ha remarcat que no s'obliden "de la base" i donen cabuda també als alumnes del taller.

stats