Societat 02/05/2019

La capital vol animar a fer el vermut al Mercat de la vall

Durant el primer cap de setmana de cada mes també hi hauran tallers, animacions musicals i teatre de carrer

Agència Ana
2 min
Gent passejant entre les parades del primer dissabte del Mercat de la Vall 2018. / L. M. (ANA)

Andorra la VellaCoincidint amb l'inici de la quarta edició del Mercat de la Vall, que se celebrarà aquest dissabte, els restauradors del Centre Històric han engegat una iniciativa per revalorar l'hora del vermut. Amb una oferta homogènia, amb un aperitiu per 3,5 euros, hi participaran l'Alternativa, la Focacceria, Cal Sinquede, Restaurant 1940, La Puça, Xocolates Valor, la Birreria, Hostel, l'Atelier, Restaurant Versailles i la Birreria.

El Mercat de la Vall busca oferir un atractiu afegit als turistes i ciutadans del país i, alhora, promocionar i reivindicar la feina dels productors, artistes i artesans d'Andorra. La mostra se celebrarà, com en les darreres edicions, cada primer dissabte de mes entre el maig i l'octubre des de les 11 del matí fins al vespre. L'horari de tancament s'ha allargat i als mesos de maig i octubre acabarà a les 8, mentre que al juny, juliol i setembre serà a les 9 del vespre. A l'agost el mercat funcionarà tot el cap de setmana de festa major fins a les 11 de la nit.

Amb la col·laboració de l'Associació de comerciants del Centre Històric i Productors Agrícoles i Artesans d'Andorra, la mostra incorpora com a novetat l'associació de creadors plàstics La Xarranca. També tornarà a haver-hi una part itinerant de paradistes, que arran de la bona acollida de l'any passat han organitzat accions complementàries al mercat. D'aquesta manera, hi haurà tallers gratuïts de manualitats, entre les 2 i les 4 de la tarda, a més d'animacions musicals i teatre pels carrers del barri antic entre les 5 i dos quarts de sis de la tarda. Aquest dissabte al matí el Mercat de la Vall s'estrena amb un taller de 'furoshiki', la tècnica japonesa per embolicar amb roba, i un altre de punts de llibre amb 'collage'. A la tarda hi haurà música en viu en diferents punts a càrrec de Simone Lambregts.

Participaran un total de 25 paradistes, superant les anteriors edicions, encara que la xifra anirà en augment de manera progressiva fins als 30, distribuïdes en diferents places del barri. Els artesans i paradistes comptaran amb bosses de paper amb un disseny del Mercat de la Vall i el reforçarà la senyalització, amb l'objectiu de fer difusió de la iniciativa i donar-la a conèixer entre els turistes. També s'habilitarà un espai temàtic 'handmade' amateur, que oferirà cada cap de setmana oferirà propostes com manualitats o brocanteria.

stats