La capital col·loca una nova minideixalleria

Situada al costat de la Dama de gel, s'ha habilitat un espai de reciclatge de vidres i envasos

Coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el comú d'Andorra la Vella ha instal·lat una minideixalleria a l'aparcament La Valira, a tocar de la rotonda de la Dama de gel. Un punt de recollida de bateries, petits electrodomèstics, tòners, pintures, aerosols, olis vegetals, petits mobles, pneumàtics, piles, bombetes i fluorescents, CDs i radiografies que estarà obert al públic cada dia entre les 8 i les 20 hores. Al costat de l'equipament s'han habilitat espais de reciclatge de vidres i envasos, amb la voluntat d'eliminar obstacles de la via pública i concentrar els grans espais de recollida de la brossa en un mateix punt.

A més, durant les tardes d'aquest dimecres i dijous el comú repartirà  ampolles per ruixar els orins dels animals a la via pública, bosses de material biodegradable per posar residus i gots de plàstic reutilitzables a aquelles persones que s'apropin als aparcaments La Valira i Parc Central, ubicació de l'altra minideixalleria de la parròquia. Una acció per fomentar el reciclatge entre la població.

A banda de les dues minideixalleries, Andorra la Vella disposa d'un tercer punt de recollida mòbil, que es va instal·lant en diferents àrees de la parròquia per donar cobertura a tota la ciutadania.

Prevenció de residus

Entre el 16 i el 24 de novembre, Andorra la Vella se suma a la Setmana europea de prevenció de residus amb diferents accions, impulsades tant des del Govern com dels dels set comuns. Accions que passen des de mercats de segona mà fins a tallers per aprender a fabricar cosmètica natural, de reutilització de roba, exposicions i xerrades sobre la prevenció de residus i una campanya per difondre els bons hàbits de reciclatge.