Societat 30/08/2023

Carine Montaner: "L’Acord ens portarà més problemes que avantatges"

Andorra Endavant considera que el Govern hauria de fer més pedagogia per destacar els avenços realitzats en la lluita contra l'evasió fiscal

Joel Picón
1 min
La consellera de Terceravia+Unió Laurediana+Independents Carine Montaner. / TERCERAVIA

Andorra la VellaCarine Montaner, consellera general i presidenta del partit polític d'Andorra Endavant ha expressat la seva preocupació pel posicionament de la Unió Europea, davant la carta a la Comissió Europea del president de l’Autoritat Bancària Europea.

José Manuel Campa, ha enviat una carta a la Comissió Europea on alerta del perill de blanqueig de capitals derivat del futur acord d’associació entre els tres microestats i la Unió Europea. A la carta, Campa afirma que els tres països han tingut “històricament menys rigor en les regulacions financeres” i poden “ser propensos al blanqueig de diners o altres activitats il·lícites”.

Andorra Endavant considera que el Govern hauria de fer més pedagogia per destacar els avenços realitzats en la lluita contra el blanqueig de diners i l'evasió fiscal. A més, davant les preocupacions manifestades pel regulador i els punts negatius de l'acord.

Montaner suggereix que podria ser adequat prendre una pausa en les negociacions i fer una reflexió profunda sobre el camí a seguir. La líder política expressa la seva inquietud que l'Acord pugui portar més problemes que avantatges per al Principat. Això subratlla, segons Andorra Endavant, la importància d'una avaluació exhaustiva abans de continuar amb les negociacions amb la Unió Europea.

stats