Societat 10/10/2019

Càritas i el Govern renovaran la col·laboració en projectes socials

Estudiaran l’acció conjunta per a millorar el reforç escolar per als infants i joves amb problemes

Agència Ana
2 min
El president de Càritas, Amadeu Rocamora. / M.F. (ANA)

Andorra la VellaAquest dijous s’ha celebrat la primera reunió institucional i de treball entre Càritas Andorrana i el nou equip del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut per compartir inquietuds i la feina que es duu a terme en l’àmbit de l’acció social per tal de fer front i trobar solucions a problemàtiques actuals.

Des de l’executiu hi han assistit el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy; la secretària d'Estat d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Maria Teresa Milà, i el director del departament d'Afers Socials i Joventut, Joan Carles Villaverde, i per part de Càritas Andorrana, el president Amadeu Rocamora, la vicepresidenta Canòlich Baró i la coordinadora Txiqui Bruna.

Un dels punts tractats ha estat la renovació del conveni de col·laboració entre el Govern d’Andorra i Càritas Andorrana, que dona suport als projectes socials de la institució per a la prestació de diferents serveis i programes per a diferents col·lectius. En la reunió, s’ha acordat revisar els termes de l’anterior conveni i estudiar la incorporació d’alguna modificació, amb la intenció que en les properes setmanes es pugui aprovar pel consell de ministres. La vigència del nou conveni està previst que sigui de quatre anys.

Els responsables de Càritas Andorrana han explicat l’activitat diària i contribució social que realitza la institució i han detallat algunes de les situacions delicades amb que s’hi troben, com és el cas del reforç escolar. En aquest sentit, Càritas i el Govern estudiaran la situació de l’activitat de reforç escolar per als infants amb famílies en situació de precarietat. Així, les dues parts mantindran reunions tècniques per analitzar les necessitats reals i buscar les solucions més adequades.

Finalment, també s’ha tractat la qüestió de l’habitatge. Víctor Filloy ha explicat als responsables de Càritas Andorrana les diferents mesures adoptades pel Govern d’Andorra en relació a la problemàtica.

stats