Societat 09/02/2022

El carnaval d'Encamp recupera els actes tradicionals i la disbauxa

El cartell de la festivitat ha estat realitzat per l'artista encampadana Astrid Janer

L. G. (ANA)
2 min
La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, el conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, i els representants de la Comissió de Festes amb el cartell del carnaval 2022 de la vila.

EncampEl carnaval d'Encamp torna als orígens i a la normalitat prepandèmia amb la recuperació dels actes més tradicionals de la festivitat, com són el judici dels contrabandistes, el ball de l'Ossa, l'oci nocturn i l'operació del carnestoltes. Ho han manifestat aquest dimecres en roda de premsa la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, el conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, i dos representants de la Comissió de Festes encampadana, Nelson Damas i Joel Alfonso, els quals han celebrat el fet de poder repescar el carnaval després de la interrupció total a causa de la pandèmia, tot i que han posat en relleu que tot i la davallada de la pressió pel virus es mantindran diverses mesures i restriccions per evitar brots.

D'aquesta manera, Mas ha posat en relleu que, tot i que l'element més important i el més esperat per part dels ciutadans per carnaval sigui el diari que editen la comissió de festes, el qual enguany s'anomena 'Encamp love', aquesta edició també destaca el cartell, fet per l'artista encampadana Astrid Janer amb aquarel·les i que mostra, fregant la perfecció, "els elements més característics de la festivitat". Cruz ha exposat els actes que es duran a terme del 26 de febrer al 3 de març a la població, tot ressaltant la recuperació de les interpretacions teatrals, els concursos, les comparses i l'oci nocturn fins a les tres de la matinada.

El conseller també ha assenyalat que per accedir a tots els esdeveniments interiors serà necessari presentar el certificat Covid o una prova equivalent demostrant que no s'està infectat i s'haurà de dur la mascareta FFP2. Tanmateix, als esdeveniments exteriors es delimitarà la zona, però no serà necessari presentar el passaport Covid o un test o TMA negatius si el nombre d'assistents no supera les 500 persones.

La cònsol ha comentat que els premis per als concursos de carrosses, comparses, adults i famílies i els infantils, mantenen la dotació econòmica per als guanyadors i que, a més, també inclouen, amb la col·laboració de Grandvalira, experiències a l'estació d'esquí, com per exemple sopars gastronòmics en alçada a Grau Roig, múixing o raquetes, entre altres.

Per la seva banda, Damas i Alfonso han posat de manifest que el diari/revista de carnaval es repartirà una setmana abans de l'inici de la festivitat i han exposat que la temàtica satírica del ball de l'Ossa d'enguany compatarà amb mofes entorn del tema global de la pandèmia, però també de l'actualitat política encampadana, nacional i, fins i tot, internacional, amb la voluntat d'engrescar i animar al públic.

stats