Societat 10/03/2019

Carolina Ruiz i Luc Alphand protagonitzen l'acte de benvinguda de les finals de la Copa del Món

Els especialistes han traçat el recorregut del Descens a la pista Àliga, afinant les trajectòries, els salts i les posicions de les portes

Agència Ana
2 min
Els excorredors d'esquí Carolina Ruiz i Luc Alphand, ambaixadors de les finals de la Copa del Món Andorra 2019, amb els membres dels esquí clubs. / GRANDVALIRA

Andorra la VellaEls excorredors d'esquí Carolina Ruiz i Luc Alphand, ambaixadors de les finals de la Copa del Món Andorra 2019, han protagonitzat l'acte de benvinguda aquest diumenge. Gràcies a la col·laboració amb la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), els ambaixadors han estat acompanyats pels membres dels esquí clubs durant la baixada per un traçat d'Eslàlom Gegant a la pista Paniquera de Soldeu, on han donat consells i correccions als alumnes. A continuació, han ofert una xerrada basada en la seva experiència en el món de l'esquí de competició.

D'altra banda, al llarg del cap de setmana especialistes en el món del Descens (DH) començat a provar la neu a la pista Esparver (El Tarter). Al seu torn, els responsables de la pista, junt amb els encarregats de velocitat de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) i sis corredors de la FAE, han traçat el recorregut del Descens a la pista Àliga, afinant les trajectòries, els salts i les posicions de les portes. També s'han fet marques a la neu per senyalitzar el relleu de la pista, enguany més marcat perquè la capa de neu és més fina.

En total 2,7 quilòmetres de descens amb un desnivell de 756 metres, un pendent mitjà del 28,2%, amb un nombre de portes que oscil·la entre les 38 i les 41 i punts on els esquiadors poden superar els 120 km/h, com en el cas de la pista Àguila. Els punts més destacats de la pista són el sant del Gall, aproximadament a la meitat de la part alta de la pista, i el Curvone, el revolt més emblemàtic del traçat, situat a la part baixa. El darrer salt s'ha rebatejat com a 'salt Tonet', en honor a un històric treballador de l'estació que va morir l'estiu passat. Aquest diumenge ha començat també la feina de les 190 persones voluntàries de pista, encarregades de fer el derrapatge, col·locar les tanques de publicitat i d'acabar de posar a punt les àrees de sortida i arribada.

stats