Societat 09/09/2020

La prova pilot al carrer Sant Andreu xoca amb la tornada a l’escola

Conductors es queixen que el sentit únic de circulació converteix en un embut la zona de l’hospital

ARA Andorra
2 min
La prova pilot al carrer Sant Andreu xoca amb la tornada a l’escola

Andorra la VellaLa prova pilot del comú d’Andorra la Vella de dotar de sentit únic de circulació el carrer Sant Andreu, el que connecta els carrers Bisbe Príncep Iglesias i Creu Grossa amb l’hospital, ha xocat amb la realitat del primer dia de tornada a l’escola. La mesura, que elimina l’alternativa dels vehicles que es desplacen al centre des de les valls del nord, ha convertit aquest dimecres a primera hora els voltants del centre sanitari en un embut. Ni tan sols els nombrosos agents de circulació que hi havia a la zona no han estat capaços d’oxigenar el caos circulatori que s’ha originat, amb un trànsit gairebé aturat que ha fet que els conductors necessitessin mitja hora per avançar 300 metres.

Cal recordar que la junta de govern del comú d’Andorra la Vella va acordar allargar la prova pilot iniciada el 4 d’agost per fer de sentit únic el carrer Sant Andreu. Divendres passat, les cònsols d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany es van reunir i van posar aquest tema damunt la taula. Marsol va anunciar el mateix divendres que durant aquesta setmana es prendria una decisió.

Escaldes-Engordany considera que el col·lapse era previsible

Després del primer dia de col·legi amb el carrer Sant Andreu tallat en sentit a Andorra la Vella, el comú d'Escaldes-Engordany fa un balanç de la prova pilot impulsada pel comú de la capital a principi del mes d'agost. A través d'un comunicat, des del comú s'indica que el col·lapse viscut aquest dimecres amb una circulació molt densa i dificultosa és la constatació d'una situació previsible. A més, indiquen que tenint en compte que la tornada als col·legis es produeix de forma esglaonada i parcial, la situació es pot agreujar encara més amb la suma de la resta de cursos escolars que començaran aviat i en les mateixes franges horàries.

En el comunicat expliquen que en la reunió que van mantenir les cònsols majors de les dues parròquies, la cònsol d'Andorra la Vella va demanar una setmana més de prova amb el compromís que si es donava un col·lapse, prendrien mesures abans d'exhaurir la setmana. Des del comú escaldenc consideren que el supòsit és justament aquest i per aquest motiu tornen a suggerir que la solució és el retorn a la normalitat al carrer Sant Andreu, amb els dos sentits de la marxa com era abans.

stats