Societat 25/06/2019

La carretera d'Arcalís, tallada de l'1 de juliol al 15 de setembre

El trajecte entre l'Hortell i la Coma es podrà fer amb el telecabina Tristaina i serà gratuït per a andorrans i residents

Agència Ana
1 min
Vista aèria de la carretera d'Arcalís. / SFG

OrdinoLa carretera CG3, concretament el tram que va des del peu de l'estació d'Arcalís (l'Hortell) i la Coma del Forat, on finalitza, quedarà tallada al trànsit a partir de l'1 de juliol, i fins al 15 de setembre. Així ho ha informat el Govern, després d'acceptar la petició que li va fer el comú d'Ordino, juntament amb la Federació Andorrana de Ciclisme. El tall serà diari entre les 8.30 hores i les 17.30 hores.

El tancament de la via permetrà convertir-la en l'únic final d'etapa del Tour de França tallat al trànsit de vehicles. Així, ajudarà a potenciar el turisme ciclista i fomentarà l’activitat econòmica del país, defensa l'executiu. També es vol "evitar la contaminació atmosfèrica a la zona i posar fre a deteriorament del paisatge", informa el Govern, ja que la zona de la Coma del Forat rep una alta concentració de vehicles a l'estiu, de persones que volen fer l'excursió fins als llacs de Tristaina.

També permetrà a l'estació d'Ordino Arcalís desenvolupar noves activitats a l'estació i dinamitzar el telecabina Tristaina inaugurat aquest hivern, un giny que servirà per connectar els dos punts tallats al trànsit. Serà gratuït per a andorrans i residents mentre duri el tancament de la via. A més, els ramaders que hi tinguin bestiar pasturant sí que podran accedir-hi en vehicle mitjançant una acreditació.


Feia ja temps que el comú havia fet aquesta petició, però la decisió final s'ha allargat pel canvi de Govern. Ha estat el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, qui ha estudiat la demanda comunal i l'ha traslladat a la Taula Nacional de Mobilitat, per prendre la decisió final.

stats