Uns 700 quilos de castanyes per celebrar la vigília de Tots Sants a Encamp

Els que han volgut recollir les castanyes calentes han hagut de fer cua i també se’ls ha ofert, de manera gratuïta, un petit got amb moscatell

Una vegada més la parròquia encampadana ha acollit la celebració de la castanyada popular, que aquesta vegada ha aconseguit aplegar prop de 800 persones, entre Encamp i el Pas de la Casa. En el cas del centre del poble d’Encamp la festa s’ha concentrat, a partir de les set de la tarda d’aquest dimarts, a la plaça Sant Miquel, on s’han acostat prop de 500 encampadans a recollir vora 400 quilos de castanyes que l’organització ja havia preparat prèviament. Els que han volgut recollir les castanyes calentes han hagut de fer cua i també se’ls ha ofert, de manera gratuïta, un petit got amb moscatell. Un cop han recollit les paperines ben calentes, els assistents han omplert la plaça per pelar i tastar les castanyes, abans que es tornessin fredes.

En el cas del nucli del Pas, la celebració i preparació de les castanyes ha tingut lloc a la plaça de l’església, on s’han repartit 300 quilos a unes 200 persones. Amb els dits negres i la panxa plena, els assistents anaven cap a casa per acabar de gaudir de la celebració amb la família. D’aquesta manera, un any més, la parròquia ha organitzat i commemorat una de les festes més arrelades al territori, la de la vigília de Tots Sants.