Societat 11/04/2017

Els Castellers d'Andorra, convidats a una diada internacional a París

La cita serà el 3 i 4 de juny i també comptarà amb la participació dels Castellers of London, Castellers de París i Xiquets de Copenhagen

ARA Andorra
1 min
Els Castellers d'Andorra durant una actuació

Andorra la VellaEl proper 3 i 4 de juny els Castellers d'Andorra estan convocats a París, per participar a la II Diada Castellera Internacional. El nom del Principat serà present juntament amb els propis Castellers de París, Castellers of London i Xiquets de Copenhagen.

Serà la primera vegada que els Castellers d'Andorra surten a l'estranger (a excepció de les seves participacions en diades de Catalunya), i s'hi desplaçaran al voltant de 75 persones, ha informat el president de colla, Juli Peña. "Hi ha molta il·lusió" dins de la colla, ha explicat, i més perquè l'organització està treballant per poder fer l'esdeveniment en un lloc cèntric. La colla encara no s'ha plantejat quina torre faran, ja que estan a l'espera de quantes persones finalment viatjaran.

L'any passat aquesta diada internacional es va fer a Londres (i va suposar la millor actuació de la història dels Castellers of London i dels Castellers de París), però Andorra no hi va participar. La idea és fer-la rotatòria, així que els propers anys podria celebrar-se a Andorra, ha explicat Peña.

A més, la diada internacional també dóna continuïtat a la trobada que va tenir lloc l'octubre passat a Tarragona, on hi van participar les quatre colles.

A banda de l'actuació, el motiu d'aquesta diada és fomentar l'intercanvi entre les colles estrangeres, potenciar la germanor, buscar solucions a problemàtiques comunes i, finalment, donar a conèixer el fet casteller a la ciutat que acull la diada.

stats