Societat 04/01/2021

Catalunya comunicarà al Govern els noms dels tres andorrans de la 'rave'

L'objectiu de Salut és prendre les mesures sanitàries pertinents per evitar contagis

Ara Andorra
1 min
Els detinguts, aquest dilluns després de declarar davant del jutge. / ACN

Andorra la VellaEl ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat aquest dilluns que durant la jornada d'avui les autoritats catalanes comunicaran al Govern els noms dels tres ciutadans andorrans que van participar a la 'rave' de Llinars del Vallès durant la nit de Cap d'Any, i que es va allargar uns dies, amb la voluntat que des de l'oficina Covid "es prenguin les mesures sanitàries corresponents" i evitar així possibles contagis en cas que aquests ciutadans donin un resultat positiu.

Mentrestant, la magistrada del jutjat d'instrucció número 1 de Granollers en funcions de guàrdia ha deixat en llibertat amb càrrecs els dos detinguts per la 'rave' de Cap d'Any de Llinars del Vallès. Ambdós hauran de comparèixer periòdicament al jutjat. Els detinguts han contestat només a preguntes de la seva advocada, que ha apuntat que els joves han negat ser els organitzadors de la festa il·legal i han denunciat que són "caps de turc" d'entre els centenars d'assistents.

El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) ha detallat que la causa està oberta pels delictes de resistència i desobediència. Pel que fa als quatre altres investigats, seran citats a declarar quan es consideri oportú a mesura que avanci la instrucció.

stats