Societat 19/03/2019

Catalunya pensa en Andorra per anar a Eurovisió

TV3 i RTVA ja van col·laborar en la primera participació andorrana al festival

Ara Andorra
1 min
Marta Roure va representar Andorra a Eurovisió.

Andorra la VellaCatalunya continua buscant la seva participació independent a Eurovisió. Malgrat no ser un membre actiu de la UER, estaria treballant amb la CCMA, Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i es trobarien en reunions amb l'organització internacional europea.

La participació a Eurovisió és un repte important. "L'objectiu és guanyar el festival o fer un bon paper", han assegurat fonts de la TV3 a El Nacional. El representant seria triat en un "programa que doni veu a les noves generacions de cantants en llengua catalana i que sigui viable econòmicament i que no copiï a Operación Triunfo".

Però el pla topa amb la dificultat que Catalunya no forma part de la UER. És aquí on entra Andorra, en el pla B. El retorn d'Andorra al festival seria en una cooperació amb TV3, cosa que ja va passar en el seu debut el 2004. Les dues cadenes van treballar en el procés de selecció de la candidatura andorrana, amb la participació de l'audiència catalana en la decisió final. En aquesta edició la guanyadora va ser Marta Roure amb 'Jugarem a estimar-nos' sense aconseguir el pas a la final d'Istanbul.

"Nosaltres necessitàvem recursos i Catalunya la condició d'Estat", reconeix a El Nacional Agustí Mas, membre de la delegació andorrana, que considera que l'experiència es podria tornar a repetir si les coses es deixessin clares i hi hagués concessions per ambdues bandes: "Gràcies a la generositat pirinenca, fa 15 anys vam aconseguir crear una òptica catalana del certamen i la UER, ara, poc hi tindria a dir si hi participéssim conjuntament sota una sola bandera, sempre que no afectés l'orgull nacional andorrà".

stats