Societat 18/08/2020

Catalunya prohibeix fumar al carrer

Ni tabac, ni cap altre dispositiu electrònic, si no es garanteix la distància de seguretat

Ara
2 min
Una dona fumant al carrer amb la mascareta abaixada / JESÚS DIGES / EFE

BarcelonaLa consellera de Salut de la Generalitat catalana, Alba Vergés, ha signat aquest dilluns la resolució que prohibeix fumar a l'aire lliure quan no es pugui mantenir la distància de seguretat de dos metres, sense excepcions en el cas de les terrasses. També es veta l'ús de qualsevol dispositiu d'inhalació de tabac com ara les pipes d'aigua i les catximbes.

Els serveis jurídics de les conselleries de Salut i Interior van estudiar dilluns la fórmula per materialitzar aquesta restricció, tal com van acordar el ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes en la en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), ha entrat en vigor aquest dimarts.

La Generalitat ha estat estudiant la manera d'implantar la prohibició legalment perquè l'ordre no pugui ser recorreguda davant els tribunals, ja que les conselleries autonòmiques poden afegir-hi noves indicacions sempre que no col·lisionin amb les establertes en la declaració d'actuacions coordinades en matèria sanitària, les mesures de la qual són

El veto al tabac en els espais en què no es pugui respectar una distància de dos metres, com ara les terrasses, és una mesura que el Govern es plantejava i començava a debatre hores abans que Illa anunciés la declaració d'actuació coordinada. El president de la Generalitat, Quim Torra, estava "a favor" de la restricció, segons va expressar en un breu tuit, i eque és una bona idea especialment en els entorns en què no es poden respectar les distàncies físiques. "Té tot el sentit i no ho neguem, perquè demanem portar la mascareta en tot moment i això és incompatible amb fumar", puntualitzava la màxima autoritat en salut preventiva a Catalunya.

stats