Societat 19/03/2018

Catalunya preveu prohibir la circulació de camions al túnel del Cadí per les nevades

A Andorra la intensa nevada obliga a circular amb equipaments a partir de Canillo, Ordino i Erts

ARA Andorra
1 min
Imatge d'arxiu de l'AP-7 durant les últimes afectacions de neu.

Andorra la VellaEl Servei Català de Trànsit (SCT) té previst restringir la circulació de camions en diferents vies de Catalunya a partir d'aquest dilluns al vespre davant la previsió de nevades. La mesura afectaria els vehicles de més de 7.500 quilos en trams de l'A-2, AP-2, C-16, C-17 i C-37 i a tota la C-25. Els punts afectats seran a l'A-2 de la Panadella al Bruc, a l'AP-2 entre l'Albi i Vinaixa, a la C-16 de Manresa al túnel del Cadí, a la C-17 de la Garriga a Ripoll i a la C-37 al túnel de Bracons.

Es preveu que la cota de neu baixi progressivament des dels 800 metres fins als 400 al final del dia. De fet, durant la pròxima nit i matinada la nevada afectarà la Catalunya Central i especialment les comarques d’Osona i el Moianès, així com les cotes més altes de la Selva i el Vallès Oriental, amb precipitacions importants a cotes baixes. La neu també podrà afectar el Baix Ebre i el Montsià i el massís del Port.

A Andorra, la nevada ha començat a mitja tarda i pot deixar entre 10 i 20 centímetres fins a la matinada. A les 20 hores, és obligatori circular amb equipaments especials a la CG2 a partir de Canillo, a la CG3 a partir d'Ordino i a la CG4 a partir d'Erts. A més, des de les 18 hores està restringit el pas de camions de més de 19 tones a la frontera francoandorrana. Dimarts al matí continuarà nevant a qualsevol cota i a la tarda el temps millorarà al sud del país.

stats