Societat 05/07/2019

Cauen un 10% els comissos de tabac a la frontera entre Andorra i França

També davallen un 17% les actuacions fetes pels agents duaners francesos

Ara Andorra
1 min
Vehicles a la duana del Pas de la Casa / ANA

Andorra la VellaEls decomisos de tabac a la duana entre França i Andorra han davallat un 10% en els sis primers mesos de l'any. Així es reflecteix de les dades fetes públiques aquest dijous pel ministeri d'Acció i Comptes Públics que reflecteixen que entre els mesos de gener i juny s'han fet 696 actuacions (un 17% menys) en les quals s'han decomissat 4.284 quilos de tabac, un 10% menys que el mateix període de l'any.

El ministre d'Acció i Comptes Públics, Gérald Darmanin, va explicar dijous que els serveis duaners francesos han comissat en els sis primers mesos de l'any 197 tones de tabac en tot el país, una xifra que suposa un increment del 142% respecte del mateix període del 2018. En aquest sentit, cal destacar que l'any passat fins al juny s'havien intervingut 83 tones. Darmanin va destacar que aquestes gairebé 200 tones és "l'equivalent a set terrenys de futbol on es posessin paquets de cigarretes unes darrere les altres". També va assenyalar que l'increment registrat als diferents punts duaners excepte a Andorra, on hi ha el descens esmentat, es deu al reforç de les missions duaneres dedicades a la lluita contra el contraban de tabac.

Cal recordar que Darmanin va visitar Andorra el mes de març de l'any passat i que precisament la lluita contra el contraban de tabac va ser un dels eixos tractats amb les autoritats andorranes. Llavors es va fixar, entre altres mesures, que es fessin patrulles mixtes entre agents andorrans i francesos i també que hi hagués un major intercanvi d'informació entre les autoritats dels dos països.

stats