Societat 03/07/2019

CCOO nega els arguments d'Alfaya i Varela sobre el María Moliner

El sindicat desmenteix que la propaganda electoral a l'escola fos enviada al correu personal del director

Marc R. Fort
2 min
Colegio Español María Moliner. / ARXIU ANA

Andorra la VellaComissions Obreres (CCOO) assegura que les justificacions del director del Colegio Español María Moliner, i de la conselleria d'Educació de l'Ambaixada Espanyola davant les denúncies contra Javier Alfaya, "no tenen sentit". Yolanda Varela, consellera d'Educació de l'Ambaixada Espanyola a Andorra, va assegurar que la propaganda electoral de CCOO no va ser entregada "perquè el director del centre estava de viatge, i aquestes van ser enviades al correu personal d'Alfaya". En aquest sentit, CCOO assegura que "això no és cert", afegint que aquestes "van ser enviades al seu correu oficial, una via per la qual sempre hem mantingut contacte". Tot i que CCOO accepta que Alfaya es trobava absent per estar de viatge, recalquen que aquest "era un viatge a Berlín amb els alumnes, per la qual cosa estava exercint les seves funcions laborals i hauria d'haver estat atent en tot moment al correu electrònic". CCOO, manifesta també que "poc temps abans, ja s'havien enviat dos correus en aquesta direcció i havien estat contestats".

Varela va posar en dubte el fet que els treballadors fossin privats d'exercir el seu dret a vot en les eleccions sindicals del 19 de juny, assegurant que "la participació va ser d'un 80%". CCOO ho justifica, "la participació va ser alta, ja que els treballadors van anar a votar tot i que Alfaya no va donar les dues hores que per llei els hi pertoca", afegint que "ho van haver de fer tot en una hora lliure (de 17 a 18 hores) que tenen els docents". Un cop exercit el dret a vot, es va presentar un informe "amb totes les incidències, i posteriorment aquestes van ser presentades per ser avaluades".

Des de CCOO avancen que a banda del que ja s'ha dit, "poder haver-hi més coses contra el director". En aquest sentit, han informat que "toca esperar la decisió del fiscal". Davant el fet que Varela doni el seu suport a Alfaya, la comissió entén que "tot el que faci al director del centre recau directament sobre la consellera, ja que va ser ella qui va nomenar a Alfaya com a director del Colegio Español María Moliner".

stats