Societat 25/09/2019

CCOO anuncia que la Fiscalia investiga el director del María Moliner

El sindicat acusa el responsable del col·legi de quatre faltes molt greus

Ara Andorra
2 min
El col·legi espanyol María Moliner. / ANA

Andorra la VellaLa Federació d'Ensenyament de CCOO de l'Exterior ha anunciat aquest dimecres que la denúncia que va interposar davant el Fiscal General de l'Estat espanyol sobre quatre presumptes faltes molt greus comeses pel director del col·legi espanyol María Moliner d'Andorra, segueix el seu curs.

En un comunicat l'organització sindical indica que "s'ha donat trasllat a la Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola que està investigant la presumpta prevaricació del director del centre, Javier Alfaya Hurtado".

CCOO ha denunciat Alfaya per "quatre faltes molt greus". Entre elles, figurarien accions discriminatòries, apropiació d'acords il·legals, obstaculització de l'exercici de les llibertats públiques i drets sindicals, així com la violació de la neutralitat i independència política. Per la qual cosa, demana "l'obertura d'un expedient i les corresponents sancions administratives i penals que es puguin derivar de les seves actuacions".

Segons la denúncia presentada, Alfaya hauria vulnerat presumptament la llibertat sindical de Comissions Obreres, segrestant la propaganda electoral del sindicat que se li va enviar per fer-ne difusió davant dels treballadors. D'altra banda, també hauria negat als treballadors del centre el seu dret per anar a exercir el seu vot en les eleccions sindicals. Aquest fet seria una vulneració del dret a la llibertat sindical dels afiliats que l'organització representa.

Per la seva banda, Yolanda Varela, consellera d'Educació de l'ambaixada espanyola, es va mostrar sorpresa per les acusacions. Un dels punts de la denúncia cap a Alfaya, assegurava que aquest va segrestar propaganda electoral del sindicat que se li va enviar per fer-ne difusió davant dels treballadors. En aquest sentit, Varela va justificar el fet amb una explicació, i és que "la propaganda va ser enviada al correu personal d'Alfaya, i en aquell moment ell es trobava de viatge".

Pel que fa al fet de negar als treballadors del centre el seu dret per anar a exercir el seu vot en les eleccions sindicals, Varela va assegurar no tenir "constància de cap queixa que això sigui així, tots els que ho van voler van poder exercici el seu dret a vot", recalcant que "en aquest cas, la participació va ser de més del 80%, per la qual cosa queda demostrat que qui ho va voler, va votar". Posteriorment CCOO va replicar negant els arguments de Varela.

stats