Societat 29/03/2018

El CDR de l'Alt Urgell talla l'N-260 durant una hora i mitja

S'han ubicat al punt del pas de de vianants del pont davant de l'antic càmping Valira, i el trànsit no pesat s'ha desviat per dins de la Seu d'Urgell

ARA Andorra
2 min
El tall d'aquest dijous al matí per part del CDR de l'Alt Urgell. / Pirineus Televisió

Andorra la VellaTal com havien anunciat a través de les xarxes socials, el CDR de l'Alt Urgell ha tirat endavant aquest matí mobilitzacions reivindicatives per protestar per la situació que es viu a Catalunya. Després de convocar a les 6.30 hores del matí a la plaça Bisbes Prínceps, a la rotonda del Pifarré, s'han desplaçat fins l'-N-260, concretament al pas de vianants del pont, just davant de l'antic càmping Valira, a l'entrada de la Seu d'Urgell venint de Ponts, pocs metres abans de la rotonda que dona accés a Andorra. Un cop allà, una vintena de persones han tallat la carretera en els dos sentits de la marxa.

Els vehicles no podien passar, però la policia els ha desviat per l'interior de la Seu d'Urgell i Castellciutat. Per tant, el tall només ha afectat els vehicles pesats. L'N-145 d'accés a Andorra no ha patit cap incidència, tot i que hi ha hagut retencions de baixada d'Andorra i els Mossos d'Esquadra regulaven el trànsit a la rotonda d'entrada a la Seu d'Urgell.

El CDR de l'Alt Urgell ha demanat que la gent no es quedés a casa: "El carrer ens dona la unitat, la llibertat la construïm nosaltres", apunten. La convocatòria l'han fet transformada en un àpat: "Ja tenim lloc per esmorzar", "animem a tothom a venir i participar de la mobilització".

Poc abans de les 9 del matí, un fort desplegament de les brigades mòbils dels Mossos d'Esquadra, desplaçades en fins a vuit furgonetes, han obligat els manifestants a aixecar el tall de carretera, que han marxat pacíficament. El CDR Alt Urgell ha donat per acabada la mobilització, amb l'avís que prepara noves mobilitzacions per als propers dies. De moment, ja ha anunciat una manifestació per dissabte a la tarda a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell.

Fonts policials han indicat que alguns dels agents antidisturbis, procedents de Barcelona, romandran a la zona tenint en compte que aquest dijous a la tarda es preveu un nou tall a l'N-260, en aquest cas a la Cerdanya.

stats