Societat 06/09/2018

Treballadors del SAAS celebren l'acomiadament de Gómez

Des del PS creuen que hi haurà “un abans i un després” arran de la querella que el partit va presentar i que ha obert la porta a les investigacions de la Batllia

Ara Andorra
3 min
Josep Gómez Jiménez caminant pels passadissos d'urgències. / M. T.

Andorra la VellaPart del personal d'Urgències del SAAS ha celebrat aquest dijous al matí la notícia apareguda a diversos mitjans del país en referència a l'acomiadament del fins ara cap d'Urgències de l'hospital, Josep Gómez Jiménez. Treballadors de la secció d'Urgències l'han titllat de “dèspota i autoritari” i també han explicat que ja feia temps que alguns mantenien una mala relació amb Gómez per la seva falta d'empatia i la manca capacitat per liderar un equip. Tot i això, també han apuntat que de manera oficial encara no se'ls ha comunicat la seva marxa i han mostrat el seu malestar per assabentar-se d'aquesta decisió per la premsa. Des de l'ens s'han limitat a indicar que no tenien res a manifestar al respecte de les notícies aparegudes.

Segons informen diversos mitjans del país, el consell directiu del centre hospitalari va decidir aquest dimecres rescindir la relació laboral amb Gómez en base a raons causals per apropiar-se del sistema de triatge i extreure'n beneficis econòmics. Per aquest motiu, l'acomiadament no comportaria cap mena d'indemnització i, a més, el SAAS també estudia la possibilitat de presentar una querella criminal. El doctor, que ha esta de baixa i de vacances, tenia previst tornar a la feina aquest pròxim dilluns, però el centre ja feia temps que pretenia reubicar el metge en un altre càrrec; de fet, ja l'havia apartat, vist el malestar i el mal funcionament del servei d'Urgències els darrers mesos. Però finalment ha decidit rescindir el contracte.

Cal recordar que aquesta setmana la Batllia ha cridat Gómez com a encausat en les investigacions que du a terme la justícia en relació a les irregularitats del SAAS. Segons es desprèn de la investigació, el doctor hauria patentat el sistema de triatge com a propi i a partir del 2013 el centre hospitalari hauria deixat de cobrar-ne els drets, tal com el Tribunal de Comptes ha alertat des d'aquella data en els seus informes anuals.

Arran dels nous citats a declarar, aquest dimecres el ministre portaveu, Jordi Cinca, va reconèixer que “des de la vessant organitzativa el SAAS té l'obligació de qüestionar-se si ha de canviar protocols d'actuació, si ha de redefinir els controls a l'hora de fer adjudicacions i la gestió administrativa del centre hospitalari”. Tot i això, Cinca va dir que en aquests moments a l'executiu “li queda poc per fer” i que cal esperar a la successió dels esdeveniments i veure “fins a quin punt” els tribunals consideren que hi ha responsabilitat.

“Ja era hora que s'hi posés mà”

La investigació de la Batllia neix arran de la presentació d'una querella el mes de febrer per part del Partit Socialdemocràcia (PS). “Portàvem molt de temps fent accions polítiques perquè vèiem irregularitats al SAAS i se'ns va dir de tot”, ha volgut recordar la consellera general del PS, Rosa Gili. Arran de les investigacions de la justícia i del possible acomiadament de Gómez, Gili ha constatat que el Govern “tenia poques ganes de fer res al respecte” i ha recriminat que en molts moments des de l'executiu només s'apuntaven responsabilitats administratives. Ha celebrat les investigacions i ha apuntat que “tot el que sigui sanejar les pràctiques a l'ens serà benvingut”. En relació a l'acomiadament del fins ara cap d'Urgències, la consellera socialdemocràcia ha dit que “el SAAS tindrà tot el nostre suport” i ha constatat que “ja era hora que s'hi posés mà”.

stats