Societat 09/06/2019

Un centenar de persones a la cursa d'orientació de la Trobada Canillo-Ordino

La laurediana Lourdes Garet s'ha proclamat guanyadora del recorregut llarg

M. P.
2 min
Els guanyadors de la cursa curta d'orientació. / M. P. (ANA)

OrdinoLes parròquies d'Ordino i Canillo han celebrat aquest diumenge la 7a Trobada de germanor al Coll d'Ordino amb una nova edició de la cursa d'orientació que ha aplegat al voltant d'un centenar de persones. Ben aviat i mapa en mà, grans i petits s'ha endinsat al bosc per tal de completar el circuit situat a la frontera entre les dues parròquies. L'objectiu, com cada any, ha estat el de trobar totes les fites que hi havia amagades en el menor temps possible. La cursa ha comptat amb dos nivells diferenciats per dificultat: la llarga, en la que s'havien de trobar fins a divuit fites i que està adreçada per a joves i adults; i la curta, orientada a promocionar la participació de les famílies amb la cerca de deu fites. El conseller de Turisme, Esports i Dinamització del comú d'Ordino, Jordi Serracanta, ha indicat que l'esdeveniment està més encarat "a una trobada lúdica i de germanor" que no pas a una cursa competitiva.

En la cursa llarga, la laurediana Lourdes Garet s'ha proclamat guanyadora amb un temps d'1 hora i 12 minuts. "En aquest cas he pogut quedar primera però no sempre és igual" ha declarat, i ha afegit que el més important és "poder participar en aquesta trobada". A més, ha indicat que darrerament la seva participació en aquest tipus d'esdeveniments ha estat de voluntària, com ha estat el cas d'aquest dissabte en el Tomb Lauredià. Per darrere d'ella han quedat Marc Moliner i el seu fill, amb un temps de 2 hores i 15 minuts i John Apodaca s'ha fet amb la tercera posició amb un temps de 2 hores i 32 minuts. En la cursa curta, Mar Cedo i Xavier Gil (1 hora i 12 minuts) han estat els guanyadors, mentre que Josep Maria Agustin i Irenen Agustin (1 hora i 17 minuts) i la família Cuadrado (1 hora i 18 minuts), han quedat en segona i tercera posició respectivament.

Tot just ha finalitzat l'entrega de premis, s'ha donat pas a un dinar de germanor en el que s'ha repartit als participants un plat d'amanida i una generosa ració d'arròs de muntanya. Per fer-lo, s'han utilitzat fins a dotze quilos d'arròs, deu de vedella, deu més de pollastre, vuit de corder i set de xai. A més, tot i la mala sort d'altres anys a causa de la pluja, l'esdeveniment d'enguany s'ha pogut dur a terme sense haver patit per la climatologia.

stats