La campanya escolar de donació de sang preveu la participació de 200 persones

La iniciativa ha estat possible gràcies als estudiants de segona ensenyança de l'escola andorrana

El projecte solidari dels alumnes de segona ensenyança de l'escola andorrana ha donat el tret de sortida aquest dijous. L'objectiu, aconseguir que el major nombre de persones s'animin a donar sang amb la finalitat d'ajudar aquelles persones que ho necessitin. Són més de 300 alumnes els que han participat en aquest esdeveniment, on els protagonistes són ells, els nens, els veritables impulsors, amb l'ajuda això sí, d'un equip tècnic qualificat. Les previsions apunten que assistiran aproximadament 200 persones, una xifra que ajudaria que Andorra tingués un Banc de sang pràcticament autosuficient.

A les 16 hores, hora prevista en la qual s'obrien les portes perquè la gent pugués fer les donacions, ja hi havia més d'una vintena de persones esperant per l'extracció de sang. L'ARA Andorra ha parlat amb la coordinadora de l'àrea de Salut Pública, Anna Arias, que ha explicat els passos que han de seguir tots els donants des del moment que entren per la porta.

Arias ha dit que "existeix un circuit que tota persona ha de passar. Primer se'ls hi entrega un qüestionari amb preguntes sobre la seva salut, i un metge decideix si és apte o no per fer la donació". Afegeix també que "un cop la persona és apte, se li realitza l'extracció de sang, descansa cinc minuts i se li entrega un refrigeri".

A banda d'això, i per cortesia dels alumnes, tots els donants rebran un petit obsequi com a mostra d'agraïment. La Jana, alumne de segona ensenyança de l'escola de Santa Coloma, creu que "aquesta iniciativa està sent un èxit total, acabem de començar i ja hi ha cua de gent que espera per fer la seva donació", i conclou dient que "esperem que encara vagi a més".

Iban Gorrotxategi, donant i professor de l'escola de Santa Coloma, es va assabentar de la iniciativa gràcies a la campanya que va impulsar la seva escola. En declaracions, ha dit que "és la segona vegada que faig una donació, la primera la vaig fer quan anava a la universitat l'any 2002", i ha afegit que "té moltes ganes i que ho hauria de fer més sovint, tot i que em fan una mica de por les agulles".