Societat 25/07/2019

Els veïns del Centre Històric d'Andorra la Vella mostren el seu malestar amb Espot

Reclamen el retorn de les parades de les línies nacionals d’autobusos afectades per les obres

Marc R. Fort
2 min
Tram de l'avinguda Princep Benlloch afectada per les obres. / M. R. F. (ANA)

Andorra la VellaEls veïns del Centre Històric d'Andorra la Vella han mostrat un gran rebuig i malestar cap al cap de Govern, Xavier Espot. Dijous passat van presentar al Govern tot un seguit de signatures (més de 400) en les quals es reclamava el retorn de les parades de les línies nacionals d’autobusos a la part alta de Meritxell, la plaça Guillemó i l’avinguda Príncep Benlloch, les quals han estat afectades per obres. En aquest sentit, i segons fonts veïnals, "se'ns va dir que en dos dies rebríem una resposta i encara estem esperant"; per aquest motiu, tant veïns com comerciants, consideren "poc seriós" el compromís del cap de Govern en resoldre el conflicte. Àngels Espluga, comerciant i impulsora de la recollida de firmes, ha recalcat que el problema "no només afecta els comerciants, sinó a tot el veïnatge".

Pel que fa als botiguers afectats per les obres del Centre Històric lamenten "una caiguda de vendes d’entre el 40 i el 50%". D'altra banda, "les persones amb mobilitat reduïda experimenten greus problemes per entrar i sortir dels locals". Respecte als veïns, "ens veiem davant la impossibilitat d'accedir a determinades zones d'Escaldes-Engordany amb un transport públic proper".

Aquesta és la segona recollida de firmes que es fa al respecte. La primera va ser entregada al comú d'Andorra la Vella, juntament amb altres peticions. La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, va comunicar als afectats que des del comú no podien fer front a una petició d'aquest tipus, i que haurien de presentar-la al Govern. Davant d'aquesta situació, es va realitzar una segona recollida en nom de tot el veïnatge, que passada ja la data límit, encara no està resolta.

stats