Societat 27/06/2019

Un centre de tecnificació a la cota 2.000 de Naturlandia per a esportistes d’elit

L’espai té al voltant de 150 metres quadrats i s’espera que pugui acollir entre vuit i deu persones

Ara Andorra
2 min
Els esquiadors i els promotors del centre d'alt rendiment. / FAE

Sant Julià de LòriaLa signatura d’un conveni entre el comú de Sant Julià de Lòria, la Federació Andorrana d’Esquí, el Comitè Olímpic Andorrà i Andbank farà possible que el proper mes d’octubre estigui enllestit a la cota 2.000 de Naturlandia un centre de tecnificació per a esportistes d’alt nivell. Es tracta d’un vell projecte que la federació tenia entre mans i que amb els bons resultats aconseguits pels esquiadors Ireneu Esteve i Carola Vila serà una realitat en breu. “Ara mateix ja són figures de l’esquí i penso que ens donaran més alegries en els pròxims anys”, ha explicat el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, en referència als joves esportistes del Nòrdic Esquí Club Naturlandia-La Rabassa entrenats per Joan Erola. Vila ha recordat que a banda de ser un parc per al lleure i atractiu turístic, Naturlandia té també el deure “d’estar al costat de l’esport de la parròquia i del país”, fent alhora un servei d’interès nacional.

El comú destina un edifici existent actualment en desús que s’està rehabilitant a hores d’ara, mentre que les altres tres entitats aporten una xifra entorn als 100.000 euros per costejar les obres de condicionament. L’espai té al voltant de 150 metres quadrats i s’espera que pugui acollir entre vuit i deu persones. A més, hi haurà una cuina, els sanitaris i un espai destinat a gimnàs. El president de la FAE, Josep 'Pepi' Pintat ha volgut puntualitzar que “l’objectiu inicial és que l’Ireneu i la Carola no s’hagin de desplaçar a l’hora d’entrenar perquè perden molt de temps”, al mateix temps que ha deixat clar que quan ells estiguin competint, el centre podrà acollir altres esportistes, clubs i federacions.

La prioritat, doncs, serà per als esportistes de casa, però Pintat ha assegurat que es farà una planificació acurada per mirar de rendibilitzar-ho al màxim. De la seva banda, Vila ha remarcat que “és un començament” però que hi ha interès en donar més passos i ampliar la col·laboració. En aquest sentit, s’hi ha referit a les converses existents amb l’empresari del sector de la neu Joan Viladomat, que ha mostrat la seva predisposició a sumar-s’hi d’alguna manera. Per la seva part, el directiu d’Andbank Josep Maria Cabanes ha recordat el centre que hi ha a Font-romeu i ha donat les gràcies a tots els implicats “per l’empenta per tirar endavant un projecte que ara estarà a casa nostra”.

stats