Societat 27/06/2019

Ciclistes professionals atrets pel tall de la carretera d'Arcalís

Mortés defensa que el tancament al trànsit pot ser un "pol d'atracció" per a equips d'elit i que contribuirà a reduir el volum de deixalles que s'acumulen a la Coma

C. G.
2 min
Els cònsols d'Ordino, Gemma Riba i Josep Àngel Mortés. / C. G. (ANA)

OrdinoEl tall de la carretera CG3, entre l'estació d'Arcalís i la Coma del Forat, que es farà efectiu a partir de l'1 de juliol i fins el 15 de setembre, serà "un atractiu important per al turisme". Així mateix, és un "valor afegit" per als equips de ciclistes professionals que entrenen a Andorra, ha defensat el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés. Poder coronar un port de muntanya que ha estat tres vegades final d'una etapa del Tour de França sense vehicles al voltant "pot aportar fins i tot que vinguin més ciclistes" d'elit mundial al país. Ja els darrers anys Andorra s'està convertint en la nova residència de molts d'ells, atrets per les bones condicions que ofereix el Principat per entrenar i també la baixa fiscallitat.

A banda, Mortés també ha defensat l'aspecte mediambiental en la decisió de tallar la carretera els propers mesos, entre les 8.30 i les 17.30 hores. A la Coma del Forat s'hi acumula molta gent, sobretot per fer l'excursió fins als llacs de Tristaina, fet que genera un volum important de deixalles a la zona, ha lamentat. Finalment, també ha destacat "l'experiència" que suposarà per als visitants fer el trajecte amb una vista "panoràmica" des del telecabina Tristaina. El preu del trajecte, inclòs el telecabina de Creussans, serà de 13 euros (tot i que per als andorrans i residents serà gratuït).

L'oposició comunal també ha celebrat aquesta decisió i ha afegit, a tots els aspectes valorats pel cònsol, també el tema econòmic, ja que permetrà "donar un ús al telecabina durant els mesos d'estiu", tal com ha exposat la consellera Eva Choy.

Choy i Mortés han fet aquestes valoracions en acabar el consell de comú celebrat aquest dijous al migdia. El cònsol també ha informat que encara no s'ha signat l'acord amb EMAP pel nou rumb de Vallnord (la marca es mantindrà fins el 2022). S'estan ultimant els detalls i ha de passar pel consell d'administració de Vallnord, ha explicat.

Amb el que sí que s'ha avançat és amb el projecte de convertir l'hotel Casamanya en edifici comunal. El quart, propietari de l'immoble, ja hi ha donat el vistiplau i ha proposat les persones que formaran part del grup de treball encarregat de tancar un avantprojecte abans que finalitzi el mandat, a finals d'any. Per la seva banda, el comú ha fet el mateix, ha detallat Mortés. La primera reunió de la comissió tindrà lloc "les properes setmanes".

La idea és deixar tot l'avantprojecte a punt perquè sigui la nova corporació que decideixi si tirar endavant o no amb la proposta.

stats