Societat 07/10/2019

Cinemes illa Carlemany acull una nova edició de tardor de la Festa del Cinema

Durant tres dies totes les pel·lícules de la cartellera es podran veure per 2,90 euros l’entrada

Agència Ana
2 min
Els cinemes illa Carlemany. / ARXIU

Escaldes-EngordanyLa Festa del Cinema posa a disposició dels espectadors dos cops l'any –dilluns 28, dimarts 29 i dimecres 30 d’octubre– i durant tres dies totes les pel·lícules de la cartellera al preu de 2,90 euros. Per poder accedir al descompte, les persones interessades han d'acreditar-se prèviament al web www.fiestadelcine.com. Les entrades de les sessions es poden adquirir, ensenyant l’acreditació, a les mateixes taquilles o al web cinemesilla.com. Els menors de 14 i els majors de 60 anys només han de mostrar el seu document d’identitat.

Cinemes illa es va adherir a la Federació d'Entitats d'Empresaris de Cinema d'Espanya (FECE) fa dos anys i des de llavors ofereix totes les promocions de Festa del Cinema, que se celebra a tots els cinemes d’Espanya. Tot i això, Cinemes illa ja va fer una prova pilot al 2016, quan encara no formava part de la FECE, sota el nom de FestAndCine.

La Festa del Cinema està impulsada pels representants de la indústria del cinema espanyol (FECE, Fedicine i ICAA) i s'inspira en una iniciativa similar nascuda a França fa més de 25 anys. Des de llavors, països com Espanya, Bèlgica, Xile o el Perú, entre d'altres, han adaptat aquesta iniciativa.

En l'edició anterior de la Festa del Cinema i amb motiu de la celebració del seu desè aniversari, es va demanar als espectadors que votessin la seva pel·lícula, director, actor i actriu favorits entre les deu pel·lícules espanyoles més taquilleres de la Festa del Cinema. Els vencedors van ser 'Campeones' com a pel·lícula favorita, J. A. Bayona, com a director favorit per 'Lo imposible', Gloria Ramos com a actriu favorita per 'Campeones' i Javier Gutiérrez com a actor favorit per 'La isla mínima'.

Cinemes illa és l'únic cinema de fora d'Espanya que participa en aquesta iniciativa.

stats