Societat 16/05/2018

Cinquanta dies i una Copa del Món

Comença el compte enrere per a un esdeveniment que reunirà 60.000 espectadors i que des d'EMAP tenen el convenciment que tornaran a celebrar el 2019 i el 2020

Ana
2 min
Acte simbòlic per encendre el comptador de la Copa del Món de BTT de Vallnord. / C.G. (ANA)

La MassanaCinquanta dies. Aquest és el temps que queda perquè Vallnord, concretament el sector de Pal Arinsal, torni a ser seu de la Copa del Món de BTT, esdeveniment que organitza l'UCI (Unió Ciclista Internacional). Aquest dimecres s’ha fet l’acte de presentació, a la vegada que una encesa simbòlica del comptador amb els dies que queden, la qual ha anat a càrrec del cap de Govern i president d'honor de l'esdeveniment, Toni Martí; el ministre de Turisme, Francesc Camp; els cònsols de la Massana, David Baró i Raül Ferré, i el director general d'EMAP, Josep Marticella.

Durant l'acte de presentació Baró ha explicat que l’any passat van tenir fins a 60.000 espectadors, la segona dada més alta de totes les edicions organitzades fins ara (un total de cinc, al Mundial van ser 70.000 espectadors), i que el repte és repetir-ho, fins i tot superar-ho. Així mateix, també confien tornar a arribar als 64,9 milions d’audiència acumulada a tot el món, entre televisions i emissions a través d’Internet, el que suposa un “efecte multiplicador” de tota la repercussió que té l’esdeveniment en l’àmbit mundial. Per països, França és el país que genera més audiència, amb 33 milions de visualitzacions de la Copa del Món andorrana, seguit per la República Txeca.

Per a aquesta edició, que tindrà lloc del 10 al 15 de juliol, s’han fet millores perquè el públic pugui estar més a prop dels corredors, així com petites millores del traçat. El director tècnic, Albert Balcells, ha explicat que la prova de ‘cross country’ tindrà arribada i sortida a la Caubella, precisament per aconseguir aquests dos objectius. Es vol aconseguir “més sensació d’estadi”, ha justificat. A més, com a novetat hi ha una nova prova, anomenada ‘short track’, de 2,5 quilòmetres (la de ‘cross country’ són 4,5), on hi participaran els 40 millors corredors i que serà tota una “exhibició” per al públic assistent. Pel que fa a la prova de descens, de 2,5 quilòmetres, no hi ha canvis en el traçat.

La Copa del Món reuneix als 700 millors corredors arribats de 40 països diferents, i compta amb la implicació de 400 voluntaris, a qui Baró ha volgut agrair públicament el seu sacrifici. Té un pressupost d’entre 700.000 i 800.000 euros. Un cop acabi aquesta competició se celebrarà el Mundial Màsters, per a corredors de més de 30 anys.

Durant l’acte de presentació també ha parlat el cap de Govern, que ha donat ple suport a aquesta prova i a les que han de venir en properes edicions. “Andorra és gran quan tots ens sabem ajuntar”, ha manifestat, i ha demanat que no decaigui aquesta “obsessió” per “situar Andorra al mapa internacional”.

“Convenciment” que hi haurà Copa del Món 2019 i 2020

Vallnord ha demanat tornar a ser seu d’aquest esdeveniment el 2019 i el 2020 i la decisió es farà pública de manera imminent, ha explicat Baró. Amb tot, el cònsol ha manifestat que té “la sensació i pràcticament el convenciment” que l’UCI els concedirà aquesta petició, i es podrà “celebrar que aquest projecte continua”, tot i que hi ha molta competència, ha reconegut.

Si finalment els hi concedeixen, es deixaria al proper mandat comunal “una Copa del Món muntada”. Baró confia que se segueixi apostant-hi els propers anys perquè en aquest tema no hi ha “colors polítics” i perquè “és un projecte de país”, ha opinat.

stats