Societat 31/08/2021

La cinquantena edició del Ral·li Andorra cobreix les 80 places previstes

E.P.
2 min
La sortida d'una edició anterior del Ral·li Andorra.

Andorra la VellaL'ACA Esport, divisió esportiva de l'Automòbil Club Andorra, ha tancat abans d'hora les preinscripcions per a la 50a edició del Ral·li Andorra en ja haver superat el màxim nombre d'inscrits, 80 participants. L'ACA Esport ha publicat a la pàgina web de l'esdeveniment la llista de persones admeses a participar en la prova de regularitat per a vehicles clàssics que es disputarà els dies 18 i 19 de setembre. La llista oficial d'inscrits es publicarà el 13 de setembre. Des de l'organització manifesten que l'expectació per participar-hi "és molt alta", una tendència habitual els últims anys en els quals les places convocades sempre s'han cobert ràpidament.

Entre els equips preinscrits hi figuren onze pilots o copilots guardonats en edicions anteriors, els quals atorgaran al ral·li un interessant toc històric. El més notable dels participants preinscrits és el que formen Gerard de la Casa-Àngel Rodríguez, qui competiran amb l'espectacular Renault 5 Maxi Turbo amb el qual van vèncer la versió de velocitat de 1993. De la Casa va guanyar el Ral·li d'Andorra en tres ocasions.

Una altra de les figures destacades és Carles Santacreu, dues vegades campió del ral·li, en aquesta ocasió fent equip amb el seu fill Guillem en una rèplica de l'Opel Ascona i2000 que va conduir en la dècada dels 80 juntament amb el seu germà Antoni. Precisament l'Antoni està també preinscrit com a copilot de la seva esposa Gemma Oliveras en un Porsche 911S. Un altre copilot vencedor del Ral·li d'Andorra prendrà la sortida, en aquest cas com a pilot: Jordi Gomà, que va acompanyar Ferran Urteu en una de les seves tres victòries en el ral·li andorrà i que conduirà un Renault 5 GT Turbo.

En l'apartat de regularitat, els guanyadors que han formalitzat la inscripció són dos dobles campions: Tere Armadans-Anna Vives (Porsche 911 Carrera 3.2) i José Manuel López-Daniel Robledillo (Volkswagen Scirocco GTi). Defensaran la victòria de fa un any Joan Carrancà-Laura Carrancà (Volkswagen Golf GTI) i també seran presents els guanyadors del 2008, Josep Morera-Oriol Morera (Seat 127).

Entre els participants actuals hi ha representades un total de quinze marques, de les quals lideren BMW, Porsche i Renault, totes amb el mateix nombre de cotxes: catorze. A més del Maxi Turbo de Gerard de la Casa destaquen diverses màquines originals d'un alt valor històric, com un Porsche 356 C de 1963 (Javier Franco), un Porsche 911 Carrera RS 3.0 de 1974 (Carlos Beltrán), un Lancia Fulvia HF 1600 de 1971 (Xavier Navas), entre altres. De gran rellevància són també un Lancia Stratos rèplica, dos Alpine-Renault 1600 S, un Volkswagen 1303, nombrosos Porsche, Lancia i BMW, etcètera.

El Ral·li Andorra tindrà el nucli central a la capital, al parc de vehicles de Prada Casadet, mentre que la sortida oficial es donarà al pont de la Rotonda. La base de la cursa estarà situada al comú d'Andorra la Vella. La prova tindrà com a particularitat que tots els participants faran servir el mateix sistema de mesurament Blunik RX, la nova modalitat de fer regularitat ja utilitzada en l'edició anterior.

stats