Societat 28/08/2019

Un circuit de runes

Jover confirma l'atorgament de divuit noves ajudes als comerciants del Pas per un import que supera els 13.000 euros

M. P. / M. F.
3 min
La sortida de la categoria Elite PRO / ANDROS

Andorra la VellaUn conveni signat a tres bandes entre el Govern, el comú d'Encamp i l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), permetrà destinar les runes procedents de l'esllavissada a l'RN22 del passat mes d'abril al circuit de conducció del Port d'Envalira. Així ho ha confirmat aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. La inversió necessària per dur a terme aquests treballs no és barata, ja que l'actuació se situa al voltant dels 150.000 euros. Aquesta despesa serà assumida en dues terceres parts per l'executiu, mentre que de la part restant se'n farà càrrec el comú d'Encamp "que és el propietari de la infraestructura".

Jover ha recordat que aquest escenari és testimoni de competicions "al màxim nivell europeu" pel que fa a la conducció sobre gel i, a més, "també s'hi realitzen una sèrie d'activitats de formació pels nostres ciutadans a fi de millorar la seguretat a les nostres carreteres". En aquest sentit, l'entesa entre les tres entitats preveu l'ampliació del circuit de conducció amb terraplenat de materials provinents de l'exterior del circuit, que impulsarà l'ACA, i qui també serà l'encarregada de transportar, carregar i dipositar les terres procedents del desmunt.

Per la seva banda, els treballs del Govern es basaran en la pavimentació del circuit i, fruit del conveni, l'ACA oferirà de manera gratuïta cursos de conducció per als xofers de l'executiu i del comú d'Encamp. Jover ha detallat que el circuit desenvolupa funcions que afavoreixen l'interès públic general, tant pel que fa al vessant governamental com al comunal, perquè millora l'atractiu turístic, activa l'economia, potencia la imatge del país, i abasta usos educatius i de foment de la seguretat viària.

Noves remeses d'ajuts als comerciants del Pas

D'altra banda, el portaveu de l'executiu també ha anunciat una nova remesa d'ajudes als comerciants del Pas de la Casa arran de les despeses que van patir al llarg dels dies que l'RN22 estava tancada al trànsit. En aquest cas s'han atorgat divuit noves ajudes que sumen un total de 13.045,81 euros relacionats amb la totalitat de l'import cotitzat referent a la CASS patronal. També ha posat en relleu que el passat 14 d'agost el Govern ja va validar 37 peticions. Cal recordar, a més, que el volum total de sol·licituds presentades va ser de 102, que representen un cost total de 113.000 euros.

Rehabilitació de l'hotel Rosaleda

A proposta de la titular de Cultura i Esports, Sílvia Riva, també s'ha aprovat la licitació pel subministrament i instal·lació de mobiliari per a l'edifici de l'hotel Rosaleda d'Encamp. En previsió del trasllat dels departaments de Patrimoni Cultural, Política Lingüística i Promoció cultural a les dependències de l'edifici encampadà, el ministeri preveu proveir-se de mobiliari de despatx.

Els treballs de rehabilitació de l'edifici ja s'estan acabant i es preveu fer-ne la recepció provisional durant el mes de setembre. Quedarà només en obres la part sud-oest de la parcel·la en la qual es construeix un edifici adossat que es destinarà a reserves de béns mobles.

Es tracta d'un concurs nacional mitjançant la modalitat de contractació ordinària i, les empreses interessades, tenen temps fins al dia 2 d'octubre per presentar les seves ofertes. Segons Jover, l'edifici es trobarà en ple funcionament a finals d'enguany o, en tot cas, a principis del 2020.

Rehabilitació del museu casa d'Areny-Plandolit

Per últim, també s'ha aprovat la licitació per a les obres de rehabilitació del museu casa d'Areny-Plandolit. Segons ha exposat Jover, la darrera intervenció que es va fer al museu va estar als anys 80, el que ha provocat que el pas del temps deteriori alguns espais que ara es procediran a rehabilitar. Les obres estan relacionades amb les baixes temperatures de la zona, l'excés d'humitat i la manca de ventilació. Per tant, els treballs a dur a terme pretenen resoldre aquestes patologies presents al conjunt de l'edificació amb la menor intervenció possible i respectant el valor històric i la funcionalitat museística del conjunt.

Les empreses interessades tenen fins al pròxim 25 de setembre per presentar les seves ofertes. Així doncs, es tracta d'un concurs amb modalitat de contractació ordinària i nacional.

stats