Societat 03/12/2019

Circuit urbà a la Sant Silvestre

La cursa de Sant Julià de Lòria modifica la sortida dels darrers anys per l'esllavissada a la zona de la Portalada

A.s.
2 min
Ramon Ibarz i Pere Pràxedes durant la presentació de la cursa. / A.S. (ANA)

Sant Julià de LòriaLa 27a edició de la Sant Silvestre de Sant Julià de Lòria, que se celebrarà el proper 27 de desembre, s'ha vist obligada a variar el recorregut dels darrers anys i enguany agafarà un format de circuit urbà. L'esllavissada a la zona de la Portalada ha provocat que no es pugui dur a terme la mateixa sortida dels darrers anys, tal com ha explicat el conseller d'Esports lauredià, Pere Pràxedes. Tot i així, es mantenen les tres distàncies dels darrers anys. La modalitat 'baby' destinada a la canalla fins als 8 anys mantindrà la distància de 300 metres, i tant la júnior, per a corredors de 9 a 16 anys, com la modalitat absoluta, a partir de 17 anys, tindran un recorregut de 2.200 metres.

Enguany, el tret de sortida de la Sant Silvestre serà a l'aparcament comunal Camp Gran per després dirigir-se cap al túnel de la Tàpia i retornar a l'aparcament per l'avinguda Verge de Canòlich. Ramon Ibarz, cap d'Esports, ha explicat que s'ha triat aquest recorregut per agafar de pujada el túnel i afectar el mínim al trànsit. En aquesta línia, també ha indicat que "s'ha descartat agafar tota la plaça Laurèdia per tal de no paralitzar el poble". Per altra banda, Ibarz ha destacat que el fet que l'arribada i la sortida siguin en el mateix punt, pot provocar que hi hagi més afluència de públic i, per tant, "imaginem que es veurà més ambient". Un altre dels canvis d'aquesta edició és en l'horari, ja que s'ha retardat la cursa absoluta i júnior 15 minuts per tal de no afectar el transport públic. Així, segons ha comentat Ibarz, la modalitat 'baby' s'iniciarà a les 21.30 hores i les altres dues a les 22.15 hores.

Quant als participants, des de l'organització mantenen les 1.000 places disponibles com en cada edició. "Tenim 1.000 lots de Nadal, 800 per adults i 200 per a menors", ha declarat Ibarz, qui ha remarcat que tots els participants hauran de córrer amb el barret de Pare Noel i amb el xip que donarà l'organització. Com cada any, la cursa té una finalitat solidària i els diners recaptats en les inscripcions, que van des dels 7 euros si es fa via internet fins als 9 euros si es fa presencial al Centre esportiu de Sant Julià de Lòria, aniran destinats a Càritas. Pel que fa a les inscripcions, que ja es troben disponibles, es mantindran obertes fins al dia 26 de desembre a les 12 de la nit per la pàgina web i presencialment es tancaran el dia 24 a les 19 hores. A banda, l'organització també ha comentat que hi haurà la possibilitat d'inscriure's el mateix dia 27, sempre i quan hi hagi places disponibles, per un preu de 12 euros.

Finalment, a banda del lot de Nadal per a tots els participants que finalitzin la cursa, hi haurà premis per als tres primers classificats, noies i nois, de cada categoria que acabin el recorregut amb el barret de Pare Noel, i també per a les tres millors disfresses individuals i de comparsa. A més, es realitzarà un sorteig en cada categoria: una bicicleta en la 'baby', una PlayStation 4 en la júnior i Iphone X en l'absoluta. La recollida de premis, com en cada edició, es farà al Centre esportiu lauredià.

stats