Societat 06/05/2018

La clínica Sant Vicenç d’Enclar, contrària a l'establiment d'un preu únic dels serveis socials

Apunten que no es donen les mateixes prestacions en els centres referenciats i que no tots els centres donen els mateixos serveis

Ara Andorra
2 min
Entrada de l'edifici Clara Rabassa, on hi ha la seu del Ministeri d'Afers Socials. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va avançar el passat dimecres que l'executiu treballa per presentar un decret que establirà un preu públic únic per a tots aquells centres socials i sociosanitaris que vulguin estar convencionats amb el Govern. Aquesta nova tarifa de preus s'establirà en funció del grau de dependència de les persones i aniria encaminada a evitar que hi hagi diferents preus per al mateix servei, tal com apunta l'auditoria que ha analitzat el sistema andorrà.

La proposta no ha agradat gens al consell d'administració de la Clínica Geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar, que considera que no tots els centres donen les mateixes prestacions sanitàries. “Pensem que tampoc ho haurien de fer en un futur, en benefici del pacient”, apunten en un comunicat fet arribar a la premsa. Afegeixen que “ningú pot garantir prestacions de qualitat amb uns sistemes tarifaris que a més de ser erràtics, són criticables tant en el fons com en la forma”.

Per la clínica no es donen les mateixes prestacions en els centres referenciats i, per tant, indicar que per a un mateix servei el preu varia segons el proveïdor és “menystenir el treball dels professionals sanitaris”. Per defensar la seva posició, Sant Vicenç d'Enclar enumera una sèrie de serveis, com metges integrats a l'equip o la no facturació a la CASS de cap medicament, que segons el seu punt de vista el distingeixen de la resta. Per això mostren el seu rebuig a la possible implantació del decret que Espot va anunciar.

Finalment també critiquen que en el marc de “la inacabable reforma sanitària” s'estan adoptant canvis i només amb finalitats economicistes que deixen com a resultat “un sistema dels centres sanitaris que va en detriment de la qualitat assistencial”.

stats