Societat 10/02/2022

Comèdia, circ, dansa i drama, a la 60a Temporada de Teatre de la capital i Sant Julià

L. G. (ANA)
4 min
La cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina, la cap de servei d'activitats culturals laurediana, Laura Rogé, el conseller de Cultura i Promoció Turística d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, i el cap d'àrea de Cultura, Jan Cartes, comentant la programació de la 60a Temporada de Teatre conjunta de la capital i la parròquia laurediana abans d'iniciar la roda de premsa de presentació.

Andorra la VellaLa 60a Temporada de Teatre conjunta d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria comptarà amb un total de vuit muntatges "de primer nivell" nacionals i internacionals que "faran gaudir a tots els públics". Ho han presentat aquest dijous en roda de premsa la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina, la cap de servei d'activitats culturals laurediana, Laura Rogé, el conseller de Cultura i Promoció Turística d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, i el cap d'àrea de Cultura, Jan Cartes, els quals han celebrat poder recuperar l'aforament al 100% tant al Centre de Congressos de la capital, l'Auditori Claror i el Teatre Comunal.

Canturri ha posat en relleu que des dels inicis de la Temporada de teatre, aquesta ja acumula 430 espectacles a Andorra, una fita que ha valorat molt positivament per la importància que se li dona a la cultura al país i l'èxit de la iniciativa conjunta, la qual organitza les funcions "per no trepitjar-nos mútuament amb les dates i que tothom qui vulgui pugui gaudir dels espectacles".

Entrant la detall sobre la programació, el tret de sortida a la Temporada es dona a Sant Julià de Lòria el dijous 24 de febrer a les 21 hores amb el muntatge 'Desdèmona. Es tracta, tal com han comentat Codina i Rogé, d'una producció d'Alba Sarraute i les Ofèlies que adapta l'obra 'Otel·lo' de William Shakespeare a través del llenguatge del circ on els personatges s'expressen amb el cos i la música. La següent funció en el marc de la temporada l'acollirà el Centre de Congressos d'Andorra la Vella el 10 de març a les 20.30 hores. És, com ha explicat Cartes, l'espectacle, en format monòleg, de l'aclamat humorista catalana Joan Pera, 'Master Xof', una comèdia que narra la història d'un cap de cuina a qui la família vol jubilar i durant el vespre, darrere dels fogons, haurà de decidir si accepta la retirada o vol continuar treballant a la cuina del restaurant familiar.

La pròxima cita és a la parròquia laurediana el 24 de març a les 21 hores, amb el musical 'Un dia cualquiera', dirigit per l'andorrana Meritxell Duró i Ferrán Guiu. El muntatge teatral mostra un dia a través de la mirada de quatre personatges que exploren com es connecten les seves vides de manera casual i extraordinària, les quals es van explicant a través de la interpretació de dinou cançons. Tot seguit, i coincidint amb la celebració del dia internacional del teatre, el comú d'Andorra la Vella ha programat la representació de les últimes produccions de Jove Companyia Nacional Andorrana (Jocand), 'La tercera onada' i 'Arrels d'arreu' pels dies 26 i 27 de març a les 18 hores al Teatre Comunal, respectivament.

Cartes ha recordat que la funció basada en la possible creació d'un règim feixista va haver de ser cancel·lada en una passada edició a causa d'un positiu entre els membres de l'elenc, per la qual cosa s'ha reprogramat aquesta seixantena Temporada. A més, ha volgut fer esment a la necessitat d'incloure dintre del programa "obres per al públic jove", el qual ha considerat que "potser està una mica abandonat". L'altra producció, 'Arrels d'arreu', és un espectacle de creació que homenatja la generació dels padrins a través de converses entre els actors i els avis.

El mes d'abril s'inicia amb la col·laboració amb l'ambaixada francesa amb l'obra 'Les chatouilles (Ou la danse de la colère)', d'Éric Metayer, que explica la història de l'Odette, la infància de la qual va ser robada per un amic de la família després que aquest abús sexualment d'ella. El muntatge, de dansa i teatre, va ser creat l'any 2014 i ha estat guardonat amb múltiples premis, com el Molière 2016 de solo, i tindrà lloc el dia 7 a les 20.30 hores al Teatre Comunal. La següent, programada pel dia 28 d'abril a les 21 hores a l'Auditori Claror, és l'obra 'Una teràpia integral', una comèdia que narra com tres persones aprenen a fer pa en un curs intensiu de quatre setmanes.

Per cloure, la darrera i última aposta de la Temporada de Teatre és 'Carnatge', una comèdia produïda per La Companyia És Grata que fa sàtira de la societat contemporània que dissecciona la parella, l'educació, la competitivitat i, sobretot, l'excés de correcció política. L'espectacle tindrà lloc a l'Auditori Claror els dies 26,27 i 28 de maig a les 21 hores.

Tal com ha exposat la cap de servei d'activitats culturals laurediana, el comú ha decidit mantenir el preu de les entrades en 22 euros amb descomptes per als usuaris del carnet jove, la targeta magna, entre altres, exceptuant la funció 'Carnatge', que té un cost de 15 euros. A banda, ha recordat que amb les noves mesures per prevenir la propagació del coronavirus es permet l'aforament de l'Auditori Claror al 100%, aproximadament unes 450 places, amb la utilització de la mascareta FFP2. En referència a la capital, l'obra de Joan Pere i la funció 'Les chatouilles (Ou la danse de la colère)' tenen un cost de vint euros, mentre que les entrades per visualitzar els espectacles produïts per la Jocand costen deu euros. Respecte a l'aforament, Canturri ha destacat que per la funció 'Master Xof' al Centre de Congressos serà necessari l'ús de mascaretes FFP2, però per la resta, al Teatre Comunal, és suficient amb la quirúrgica.

stats