Societat 09/07/2018

Comença la col·locació de les bigues de la plataforma de Soldeu

La tasca més difícil és transportar les barres des del Tarter a través del camí del Gall de Bosc

ARA Andorra
2 min
Col·locació de la primera biga aquest dilluns a Soldeu. / A. H.

Andorra la VellaEnsisa ja ha començat a col·locar la primera de les setze bigues de 80 metres que sustentaran l'estructura de la plataforma esquiable que s'està construint al peu de pistes de Soldeu, per ampliar l'arribada de la pista Avet.

L'operació s'està portant a terme després que s'hagi condicionat el camí del Gall de Bosc per on es transporten les bigues des de l'aparcament del Tarter, on s'han rebut els fragments i s'han soldat. Aquest dilluns a primera hora del matí, la grua de gran tonatge que també es va transportar pel camí forestal ha instal·lat la primera biga sobre el riu, que ha quedat recolzada sobre els pilastres que s'han construït durant els darrers mesos.

Tal com ja va informar l'ARA Andorra, la decisió de fer passar les bigues pel camí del Gall de Bosc, que a l'hivern és una pista d'esquí, era la solució més idònia en termes de costos i de temps, i també la menys agressiva pel medi ambient que si es feia baixar el material des del poble de Soldeu. Les bigues van arribar en fragments de 20 metres a l'aparcament del Tarter, que disposa d'espai suficient per soldar les parts. El camí forestal s'ha hagut de condicionar i asfaltar en alguns trams per poder transportar les bigues de 80 metres amb plataformes autopropulsades. El pas de les bigues és l'operació de més envergadura dels treballs de construcció de la plataforma, ja que es necessita una jornada sencera per transportar cadascuna de les barres.

Col·locació de la primera biga aquest dilluns a Soldeu. / A. H.

Un cop acabin les tasques de transport, Ensisa retirarà l'asfalt i restaurarà el camí per retornar-lo a la situació anterior. Està previst que les setze bigues puguin estar col·locades durant el mes d'agost, tenint en compte que tota l'obra ha d'estar enllestida abans de la nova temporada d'hivern, ja que al març del 2019 s'hi celebraran les finals de la Copa del Món d'esquí alpí.

stats