Societat 21/08/2022

Comença la Festa Major de Santa Coloma

L'església s'ha omplert aquest diumenge al migdia durant la missa solemne

ANA A.S.
2 min
Sardanes a l'aparcament d'Enclar.

Andorra la VellaLa Festa Major de Santa Coloma recupera la normalitat amb molta afluència de públic. De fet, l'església de Santa Coloma s'ha omplert aquest diumenge al migdia durant la missa solemne en la qual han assistit consellers comunals, els cònsols, Conxita Marsol i David Astrié, així com la síndica general, Roser Suñé. "Hem tornat a la normalitat", ha destacat la cònsol, i és que després de dos anys, Santa Coloma ha tornat a recuperar el tradicional vermut i l'arrossada. Durant la missa, el mossèn ha parlat de les diferents actuacions que s'han fet a Santa Coloma. "Ens acaba de dir que estan molt contents, que Santa Coloma ha fet un canvi amb unes voravies que estan espectaculars i que ara es pot anar caminant a tot arreu", ha expressat Marsol. La cònsol ha remarcat que actualment es pot anar caminant des de la Margineda fins a Andorra la Vella, i ha reiterat que estan molt contents de continuar treballant per la parròquia.

En aquest sentit, ha comentat que ja van fer una reunió amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis per tal de revitalitzar la zona de Santa Coloma i els comerços. "L'altre dia ens van fer una primera presentació del primer informe de les necessitats, mancances i fortaleses i a partir d'aquí començarem a treballar", ha indicat Marsol, qui ha avançat que estan buscant que el comerç es concentri. "Hi ha un important comerç relacionat amb la moto", el qual caldria potenciar, ha manifestat, assegurant que aquest tipus de comerç té molta afluència, de la mateixa manera que també es vol potenciar el comerç de proximitat. Tot i així, ha reiterat que encara s'han de fer les propostes, però ha reconegut que cada cop hi ha més turisme a Santa Coloma gràcies a l'església i l'espai Columba.

Després de la missa, s'ha fet la ballada de sardanes a càrrec de la cobla Juvenil Ciutat de Solsona a l'aparcament d'Enclar, on a continuació s'ha celebrat l'arrossada popular. Els actes de la Festa Major continuen aquesta tarda amb el concurs de botifarra, les havaneres amb el grup La Ribera juntament amb el rom cremat i amb un ball de tarda per a la gent gran amb Tercet Join. Ja de cara a la nit, a les 22.30 hores hi haurà una nit de rock amb Freyja, Perifèria i Pas'N'Fals i a les 02.30 hores tancarà la nit una discomòbil amb DJ Andrius.

La festa continuarà aquest dilluns amb una festa de l'escuma a les 11 hores a la plaça Major i amb un Karaoke i xocolatada a l'aparcament d'Enclar a les 17 hores. La Festa Major es tancarà amb el ball de nit amb Duet Join amb la discomòbil amb DJ Andrius. Cal recordar que la festa va arrencar aquest dissabte amb una gran traca d'inici de festa. A més, també es va celebrar el concurs de petanca, una gimcana infantil i el concurs de menjar flams.

stats