Societat 11/06/2019

Comença el muntatge de l'escenari principal del Jambo Street Music a la plaça Guillemó

Els treballs implicaran la redirecció del trànsit pel carrer de l'Alzinaret des del dijous fins al dilluns

Agència Ana
3 min
Les actuacions dels esbarts dansaires del país en el marc del Jambo Street Music 2018. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaEl Centre Històric d'Andorra la Vella tornarà a acollir entre aquest dijous i diumenge el Jambo Street Music, un festival de música a l'aire lliure de petit format que enguany arriba a la sisena edició. Dijous començaran les tasques de muntatge de l'escenari principal a la plaça Guillemó, que enguany creix substancialment respecte a les edicions anteriors i que serà cobert. Els treballs implicaran la redirecció del trànsit pel carrer de l'Alzinaret des del mateix dijous a les 9 hores fins a primera hora del dilluns i, per tant, la circulació per la plaça Guillemó estarà tallada. Entre d'altres, l'escenari acollirà les actuacions la nit de dissabte de Juan Perro i la Fundación Tony Manero, els caps de cartell d'aquesta edició.

D'altra banda, l'accés rodat al barri antic i al Cap del Carrer estarà tancat des de primera hora del divendres fins al diumenge al migdia, per dur-hi a terme les tasques de muntatge i la celebració dels concerts del cap de setmana. El programa implica la participació d'una trentena de bandes, majoritàriament del país, que actuaran en concerts gratuïts en diferents localitzacions del Centre Històric.

Durant tot el dijous, a més, l'accés a l'aparcament d'autobusos Centre Ciutat estarà inhabilitat perquè des de les 19 hores i fins a la mitjanit hi haurà el concert dels Black Thursday d'homenatge a la banda Queen i la posterior sessió d'autocinema amb la projecció del film 'Bohemian Rapsody'. L'aforament per veure la pel·lícula dins del cotxe serà per a una setantena de vehicles.

Durant els tres dies del Jambo Street Music, a Andorra la Vella també actuaran formacions com Four Flags, Mareta Bufona, Omniria, Mireia Clua, Lebreaks, Shuffle Express, Aliena, Els Pali, Jamp, Green note, Los violentos de Kelly, el Sobrino del Diablo amb Xavi García i Lia Sampa, entre d'altres.

Los Manolos i un tobogan aquàtic gegant a la Festa del Poble

La plaça del Poble tornarà a ser el centre neuràlgic, el pròxim 24 de juny, dels actes de celebració de la Festa del Poble. El reconegut grup de rumba catalana Los Manolos, que ja va actuar l'any passat, tornarà a dur el seu característic ritme festiu a la capital amb un concert gratuït que començarà a partir de les 13 hores. La festa, no obstant això, començarà a les 12 hores amb la missa solemne a l'església de Sant Esteve amb l'acompanyament del cor dels Petits Cantors d'Andorra i un posterior aperitiu, a les 12.30 hores, a la mateixa plaça del Poble.

El programa d'activitats del dia 24 també preveu activitats adreçades al públic infantil i juvenil. Així doncs, al tram baix del carrer Doctor Vilanova, entre la rotonda del carrer Prat de la Creu i l'accés a l'aparcament d'autobusos Centre Ciutat, s'instal·larà un tobogan aquàtic de grans dimensions gratuït i per a tots els públics. L'atracció estarà en funcionament tot el dia (de 10.30 a 13 hores i de 16 a 19.30 hores) i és una activitat proposada pel Consell d'infants d'aquest curs. Per lliscar per l'estructura, que tindrà tres punts d'aigua, serà obligatori dur el banyador. El tram del carrer on s'instal·larà el tobogan, d'altra banda, quedarà tallat durant tot el dia 24.

La jornada es completarà amb l'espectacle d'animació infantil 'Revolució', amb el grup Pentina el gat (17.30 hores) a la plaça del Poble i un gran castell de focs d'artifici que posaran punt final a la festa a partir de les 22 hores.

Cremada de les falles

El cap de setmana de Sant Joan, però, també és sinònim de cremada de falles a Andorra la Vella. Les activitats de la Nit del foc, organitzades pel Centre de la Cultura Catalana i l'Associació de Fallaires d'Andorra la Vella amb el suport del comú, començaran a les 19 hores amb la tradicional recollida de la flama del Canigó a la Casa de la Vall i l'homenatge fallaire 2019. A les 22.30 hores els carrers del Centre Històric i del barri del Puial seran l'escenari de la cremada, que culminarà amb l'encesa de la foguera a la plaça Guillemó a les 24 hores i el posterior Ball de bruixes amb l'Esbart dansaire de la capital. El grup de folk Catfolkin tancarà la festa amb un concert a la mateixa plaça.

A Santa Coloma, la revetlla de Sant Joan engegarà a les 23 hores amb l'encesa de la foguera a la plaça Major i el repartiment de coca i moscatell per a tots els assistents.

stats