Societat 29/04/2020

Comencen els tests d'anticossos al cos de bombers i les seves famílies

Tres equips treballen de manera sincronitzada per agafar les mostres de sang i introduir els resultats a la base de dades

Elisabet Cortiles
2 min

Andorra la VellaEls tests al personal que ha de prendre part en l’operativa per al cribratge massiu a la població que arrencarà dilluns que ve, han continuat aquest dimecres amb els bombers i cossos especials, així com a les seves famílies, després que dimarts ja es fessin 215 proves a personal sanitari. Els testos als cossos especials que es fan aquest dimecres han començat aquest matí a la caserna de bombres de Santa Coloma, on tant el personal dels cossos especials, com les seves famílies, podien fer-se la prova sense baixar del cotxe, una fórmula que a partir de dilluns es farà servir per a la resta de la població un cop s’hagi analitzat tot el personal que participarà en aquest dispositiu que, tal com ha recordat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, farà que Andorra sigui l’únic país que ha dut a terme un cribratge d’aquestes característiques a la població. Cal recordar que l'operatiu suposarà la mobilització de 638 persones, entre personal sanitari i de suport (366) i efectius logístics (270).

Aquest dimarts a la tarda ja eren 55.500 les persones inscrites per poder participar a partir de dilluns en aquest cribratge massiu a la població que ha de servir, segons les autoritats sanitàries, per dissenyar actuacions futures en base a dades reals, relaxar les mesures de confinament, aïllar selectivament els casos positius i ser més eficients davant la malaltia per reduir la seva propagació.

Dins la caserna dels bombers hi ha habilitats tres punts diferents que treballen alhora mentre arriben els vehicles, amb una freqüència d’entre cinc o deu minuts. La majoria dels cotxes que arribaven a la caserna aquest dimecres al matí anaven plens de famílies i només en algun cas hi viatjava el membre del cos especial sol. Només arribar se’ls demanaven les dades i se’ls preguntava si tenien símptomes. Un cop a dins, i sense baixar del vehicle, els prenien les dades del carnet de la CASS, els desinfectaven el dit i els feien la punxada per extreure la gota de sang necessària per fer el test.

stats