Els comerciants del Pas de la Casa confien que La Braderie els ajudi a compensar les pèrdues del tall de carretera

Les botigues sortiran al carrer durant tot el cap de setmana

La novena edició de La Braderie arriba aquest cap de setmana amb bon temps i amb la voluntat dels comerciants de rebre una gran afluència de visitants, sobretot públic francès. Hi participen tots els establiments comercials, però a causa de les obres a les voravies només s'han instal·lat una trentena de carpes. Un mercat que arriba en el moment en què els botiguers estan tornant a la regularitat després del tall de 18 dies de l'RN22, que va patir una esllavissada a finals d'abril. Amb tot, "no recuperarem les pèrdues", ha dit el president de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié.

El cònsol major d'Encamp, Jordi torres, tampoc creu que les obres de recondicionament de les voravies puguin afectar el mercat perquè "el fet que hi hagi la Braderie farà que l'afluència sigui massiva i que els comerços treballin igual". Especialment gent de Toulouse o la part de l'Ariège més a tocar d'Andorra, on s'ha fet gran part de la difusió de l'esdeveniment. En la mateixa línia ha parlat la ministra de Turisme, Verònica Canals, que ha anunciat converses amb el prefecte d'Occitània per promocionar no només el Pas de la Casa, sinó la varietat natural andorrana i les diferents formes de gaudir-la, amb l'objectiu de "generar tràfic entre el públic francès".

Enguany la festa s'anima amb música i espectacles per a totes les edats, però Carrié pensa que per a la pròxima edició "hem de canviar una mica el xip", donat que "a la gent li agrada tot això però a la vegada vol veure coses diferents". Així, l'associació està mantenint converses amb el comú per veure com introduir canvis a la Braderie, que podrien ser per exemple parades especialitzades.

154 sol·licituds

Torres ha anunciat que el comú ha rebut 154 demandes d'ajudes per als comerciants que van patir el tancament de la frontera. Un cop rebudes, el personal tècnic encampadà haurà d'analitzar-les per saber si compleixen els requisits o no. Les xifres totals es faran públiques durant la setmana vinent.

D'altra banda, el cònsol també ha parlat sobre les estades del Futbol Club Barcelona a la parròquia. "Sempre havia pujat la secció d'handbol, futbol sala i bàsquet, tot i que la darrera l'any passat no va venir", ha recordat Torres. La intenció de l'administració comunal és que aquest estiu se li sumi l'equip d'hoquei, però les converses encara no estan tancades.